Nová Xperia od Sony zřejmě nabídne 8 foťáků aktualizováno

Nová Xperia od Sony zřejmě nabídne 8 foťáků [aktualizováno]
2019-06-20T07:00:13+02:00
• 20. 6. 2019

Aktualizováno 20. 6.

Před týdnem se objevily první spekulace kolem smartphonu od Sony, který by měl nabídnout 6 foťáků na zadní straně. Kromě toho přední strana by měla být vybavena duální sestavou. Nyní se objevují další spekulace, přičemž mají vycházet ze zařízení, které je stále ve vývoji, takže výsledná produkt může nabídnout trochu jinou konfiguraci.

Přední strana má disponovat 10MPx snímačem, kterému bude napomáhat ToF kamera pro určení hloubky. Na zadní straně hlavní foťák nabídne 48 MPx, přičemž by měl mít proměnlivou světelnost f/1.2-2.4, což v současnosti lze nalézt u top modelů od Samsungu. Kromě toho ale zde má být ještě jeden snímač s touto technologií, který nabídne 12 MPx. Dále zde máme ToF snímač a tři foťáky se světelností f/2.4. Pro zoom bude sloužit zřejmě 20MPx foťák, pro širokoúhlé záběry 8MPx a u posledního 16MPx si už vůbec nejsme jisti, k čemu by měl sloužit. Možná bude monochromatický.

Budeme si muset ještě počkat na bližší informace, ale vypadá to, že Sony bude chtít uzmout prvenství společnosti HMD Global, která nabízí Nokii 9 s 5 foťáky na zadní straně.

Původní článek 13. 6.

Ačkoliv se zdá, že společnost Sony již není tak silná v oblasti mobilních telefonů, jako tomu bylo před několika lety, stále se jedná o výrobce, který stále má co říci. A bylo by hloupé společnost nyní navždy odsoudit. Ihned vysvětlím proč. 

Je to z jednoduchého důvodu. Dle dostupných informací a hlavně nedávného tweetu uživatele Maxe J. Sony chystá zbrusu nový kousek, který by mohl disponovat až šesti zadními fotoaparáty. To už je slušná kombinace pro vytváření fotografií, nemyslíte?

Sony chystá šestici fotoaparátů

Právě Max na svém twitterovém profilu informoval veřejnost o tom, že se takový model uvnitř společnosti Sony chystá. Samozřejmě se jedná jen o spekulaci, ovšem mějme na paměti, že právě Max J. stál za několika přesnými odhaleními. Pojďme se ale společně podívat na samotný telefon. 

Kromě šesti zadních fotoaparátů se zdá, že nabídne i duální snímač na přední straně telefonu. Pochopitelně by se jednalo o ojedinělou vlastnost, neboť se na trhu nenachází tolik telefonů, které by duálním předním fotoaparátem disponovalo. Pokud jde o zadní fotoaparáty, v současné chvíli není jasné, jakým způsobem je chce Sony využít. Po internetu však kolují informace o tom, že by měly mít stejné využití, jako v případě modelu Nokia 9 PureView. 

Osobně si myslím, že jde spíše jen o nalákání zákazníků, než o reálnou funkcionalitu. Pochopitelně fotoaparáty funkční budou, jen nebude využit jejich skutečný potenciál. Představa Maxe J. je však taková, že díky tomuto počtu fotoaparátů bude moci telefon zachytit více obrazů, které pak spojí dohromady. Výsledkem pak bude fotografie s větším dynamickým rozsahem, kontrastem, sytostí a rozlišením. 

Zdroje: phandroid.com, gsmarena.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat