Skládací Surface údajně již v příštím roce, podporovat bude i Android aplikace

Skládací Surface údajně již v příštím roce, podporovat bude i Android aplikace
2019-06-28T19:29:52+02:00
• 28. 6. 2019
1

Redmondská společnost, tedy Microsoft, údajně plánuje představit již v první polovině příštího roku skládací Surface tablet. S touto informací přišla analytická společnost IHS Markit, přesněji její zaměstnanec Jeff Lin. 

Surface tablet dozraje skutečných změn

Dle Jeffa Lina se očekává, že Microsoft představí nový Surface tablet, který nabídne duální 9palcové displeje s poměrem stran 4: 3. Ještě zajímavější ale je, že toto zařízení bude vybaveno operačním systémem Windows Core podporující Android aplikace. Nový tablet by měl mimo jiné podporovat i iCloud služby od Applu. 

Srdcem nového Surface tabletu by se měl stát procesor Intel Lakefield system-on-a-chip (SOC), který bude vyroben 10nanometrovou technologií. Jeff Lin ve své zprávě uvedl, že Surface bude s největší pravděpodobností k dispozici již v prvním čtvrtletí příštího roku. 

S ohledem na problémy, které společnost Samsung postihly u modelu Galaxy Fold, bude velmi zajímavé sledovat, jak si Microsoft s těmito neduhy poradí. Redmondská společnost totiž plánuje u nového Surface tabletu použít dva skládací displeje. Nutno podotknout, že v současné chvíli není jasné, jakým způsobem budou Android aplikace odděleny od Obchodu Play. 

Zdroj: macrumors.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Daniel Macák

30. 6. 2019, 14:50

Surface je dobrý takový jaký je a to včetně velikosti. Skládání u toho zařízení postrádá smysl. Z mého pohledu menší displej je k ničemu.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat