Novinky v iPadOS – vývojáři třetích stran budou moci více pracovat s Apple Pencil

Novinky v iPadOS – vývojáři třetích stran budou moci více pracovat s Apple Pencil
2019-06-24T16:39:07+02:00
• 24. 6. 2019

Společnost Apple v rámci největší vývojářské konference WWDC 2019 představila hned čtveřici nových operačních systémů – iOS 13, watchOS 6, tvOS 13, macOS Catalina. S těmito systémy jsme počítali. Ovšem do katalogu Applu se přidal také další systém zvaný iPadOS. 

Jedná se o operační systém přímo pro tablet s logem nakousnutého jablka. Nelze říci, že by Apple vytvořil úplně nový systém, spíše rozdělil dva světy – iPhone a iPad. Má to ale mnoho výhod, a to jak pro uživatele, tak i samotnou společnost.

Hlavní výhodou je, že se na vývoj iPadOS bude moci soustředit další speciální tým. Tím bude moci být při vývoji Apple více efektivní. A to je výhoda i pro uživatele. Ti se budou moci těšit na nové funkce, kterými se bude iPadOS velice přibližovat macOS (operační systém pro počítače Mac).

Rozhodli jsme se tedy pro vás připravit zbrusu nový seriál, ve kterém si budeme postupně všechny funkce představovat a společně se podíváme na jejich reálné využití. Pojďme tedy na to!

iPadOS a vývojáři třetích stran se dočkají skvělé novinky

Apple na své vývojářské konferenci představil novou aktualizaci pro stávající příslušenství v podobě Apple Pencil. Právě toto speciální dotykové pero doposud mělo maximální latenci 20ms – nově ale pouhých 9ms, a to pouze díky softwaru. 

Skvělou zprávu máme ale i pro vývojáře třetích stran. Vývojáři, kteří vytvářejí aplikace podporující Apple Pencil, budou moci také využít nízké latence. Tuto informaci mimo jiné potvrdil přímo šéf vývoje softwaru společnosti Apple, Craig Federighi. 

Craig Federighi v e-mailu prozradil, že vývojáři třetích stran budou mít přístup k UiKit, díky čemuž budou moci využívat nových funkcí Apple Pencil. Mimo jiné budou dostávat veškeré aktualizace vylepšující toto dotykové pero. Prostřednictvím UiKit budou mít vývojáři třetích stran naprosto nové možnosti. V praxi tak budou moci své aplikace neustále vylepšovat a držet krok s konkurencí. 

Zdroj: macrumors.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat