Apple dluží Samsungu 100 milionů dolarů, vše vyřeší budoucí produkty

Apple dluží Samsungu 100 milionů dolarů, vše vyřeší budoucí produkty
2019-06-24T15:00:45+02:00
• 24. 6. 2019
1

Jihokorejská společnost Samsung je v současné chvíli výhradním dodavatelem OLED panelů pro iPhone X a novější, tj. iPhone XS a iPhone XS Max. Vzhledem k menšímu prodeji nových vlajkových modelů, musel Apple údajně objednat menší počet OLED displejů než obě společnosti původně předpokládaly. 

Apple porušil podepsanou objednávku

Nutno podotknout, že tyto společnosti měly mezi sebou podepsanou smlouvu, respektive objednávku. Apple ji pochopitelně nedodržel, protože objednal menší počet OLED panelů, než bylo dohodnuto. To je mimo jiné hlavní důvod, proč Samsung požaduje kompenzaci v podobě 100 mil. amerických dolarů. 

Ovšem místo toho, aby Apple pokutu zaplatil, rozhodl se nabídnout Samsungu více možností, včetně závazku v podobě objednávek OLED panelů pro budoucí produkty, jako jsou tablety a notebooky. 

Samsung by měl být výhradním dodavatelem u budoucích produktů

Dle dostupných informací bude právě Samsung výhradním dodavatelem OLED displejů pro budoucí 16palcový MacBook Pro a modely iPad Pro. Nového notebooku bychom se měli dočkat již ve čtvrtém čtvrtletí letošního roku. Nové iPady Pro pak budou k dispozici ve stejném období, jako 16palcový MacBook Pro.

Kromě toho velmi přesný analytik Ming-Chi Kuo prohlásil, že společnost Apple v příštích dvou letech uvede na trh několik nových produktů s podsvícením MIni-LED, včetně 10 až 12palcového iPadu na konci roku 2020 nebo počátkem roku 2021 a MacBook s úhlopříčkou 15 až 17 palců v první polovině roku 2021. 

Pomalý přechod na OLED započal Apple u Apple Watch, přičemž hodinky následoval iPhone X. Je tedy více než pravděpodobné, že iPad Pro a MacBook Pro bude tyto kousky následovat. 

Zdroj: macrumors.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Martin Jeřábek

VIP 24. 6. 2019, 16:59

Máte špatně informace, dodávat displeje pro 16″ notebook bude LG nikoli Samsung.

MacBook Pro s 16″ displejem
Podle reportu analytika Jeffa Lina z IHS Markit, který citoval deník Forbes, se bude jednat o největší novodobý MacBook Pro; aktuálně Apple prodává pouze MacBooky s úhlopříčkou displeje 15″ a menší. Chystaná novinka má dostat TFT-LCD panel s rozlišením 1 920 × 3 072 pixelů, o jeho výrobu se postará LG Display. Podle dřívější zprávy informátora Ming-Chi Kua dostane tento notebook zcela nový design, očekávat můžeme i novou vnitřní výbavu postavenou na nejnovějších procesorech od Intelu.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat