iTunes končí na Macu, ale na Windows bude zatím stále žít

iTunes končí na Macu, ale na Windows bude zatím stále žít
2019-06-04T18:00:39+02:00
• 4. 6. 2019

Včera při představování nového systému macOS jsme se dle očekávání dočkali konce programu iTunes. Ten sloužil původně k nákupu hudby a její následné synchronizace do iPodů. Krom toho je to ale i klíčová aplikace jak spravovat váš iPhone a iPad. Jak tedy budete dávat třeba hudbu, knihy nebo další soubory do těchto zařízení?

Na macOS nově ve Finderu

Na operačním systému macOS od verze 10.15 bude váš připojený iPhone nově zobrazen přímo ve Finderu (obdoba průzkumníku Windows). Tam bude stále dostupná veškerá funkcionalita iTunes včetně zálohování a kopírování souborů. V podstatě to skoro vypadá jen jako vyjmutí dané obrazovky z iTunes do Finderu, jak můžete vidět na snímku níže.

Zbytek částí iTunes se rozdělí do tří aplikací – Apple Music, Podcast a Apple TV. Vaše hudba z iTunes bude pak kompletně migrována právě do nové aplikace Apple Music. Zde bude možné tedy hudbu stále i nakupovat, pokud nepreferujete streamování. Poslouchání podcastů zcela logicky budete dělat v aplikaci Podcasty a koukat na videa v Apple TV aplikaci.

Na Windows zatím vše po staru

Zatímco v systému macOS bude iTunes rozporcována na tři aplikace, na systému Windows se zatím nic nezmění. Uvidíme, zda Apple v dohledné době provede také rozdělení. Na druhou stranu není to tak dlouho, co se iTunes dostalo do Microsoft Storu. Navíc stahovat jednu aplikaci se vším je na Windows asi pohodlnější než stahovat tři. Na macOS jsou totiž jinak všechny tři aplikace předinstalované.

Zdroje: techradar.com, engadget.com, cnews.cz

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Miroslav Růžička

Redaktor a moderátor na našem YouTube kanálu a nadšenec do moderních technologií, který na našem webu působí již od roku 2013. Mobilní telefony ho ale zajímají již od dětství.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat