Ericsson: Průměrná spotřeba dat se zvýšila o 82 %

Ericsson: Průměrná spotřeba dat se zvýšila o 82 %
2019-06-25T13:35:55+02:00
• 25. 6. 2019

Ačkoliv v současnosti mobilní operátoři tak trochu rozhýbávají trh svými nabídkami neomezeného mobilního připojení k internetu, tak se nejedná o nic dlouhodobého nebo levného. Ještě si musíme počkat na 02, co vlastně představí, ale neočekáváme dramatickou revoluci, možná jen mírnou evoluci. Společnost Ericsson nyní ale přichází s vlastní studií, která nastiňuje, kolik budeme potřebovat FUP v následujících letech.

Do 5 let 50 GB jako základ?

Ericsson si nechal vyhotovit analýzu, do které se zapojilo 35 000 respondentů ve věku od 15 do 69 let z 22 různých zemích. Také bylo zapojeno dalších 22 předních odborníků, včetně akademiků a vedoucích pracovníků pracujících pro telekomunikační operátory, výrobce headsetů a čipů, start-upů a think-tanků. Výsledkem je přibližný pohled, jak se bude ubírat mobilní připojení dostupné v Západní Evropě a USA.

Dle Ericssonu bude průměrná spotřeba dat v roce 2024 kolem 50 GB na uživatele, a to se bavíme skutečně jen o mobilním připojení, ne o Wi-Fi. V současnosti je tato hodnota kolem 8 GB, přičemž se jedná o hodnotu z prvního kvartálu tohoto roku. Také se jedná o 82% navýšení v porovnání se stejným období roku 2018.

Zpráva uvádí, že v současnosti uživatelé spotřebovávají své datové balíčky zejména na sledování videa, přičemž se jedná o 60 % konektivity. Samozřejmě Ericsson nevydává takovou zprávu jen tak. Váže se totiž na budoucí 5G sítě, které se teprve chystají. Ericsson zde počítá se zvýšenou spotřebou dat, která by měla být navýšena navíc o 1 hodinu 360stupňového videa, 1 hodinu virtuální reality, 1 hodinu AR pro mapy a 4 hodiny streamování videa ve 4K měsíčně.

Společnost dodává, že by se uživatel mohl bez jakýchkoliv problémů dostat na spotřebu 200 GB za měsíc. To je aspoň z pohledu společnosti, která dodává telekomunikační prostředky pro mobilní operátory. Úplně něco jiného je pak nabídka operátorů, která nejde s dobou a dokonce i dnes se snaží nabízet balíčky, kde je FUP ještě v jednotkách MB.

Zdroj: Tisková zpráva

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat