Dejte si pozor na aplikaci QR Code Reader-Barcode scanner, může vás přijít draho

Dejte si pozor na aplikaci QR Code Reader-Barcode scanner, může vás přijít draho
2019-06-18T19:38:12+02:00
• 18. 6. 2019
2

V obchodech s aplikacemi najdete nepřeberné množství obsahu, přičemž mnohdy se dá oprávněně pochybovat o funkčnosti. Najdete zde stovky svítilen (rozsvítí LED nebo displej), případně se najdou i takové, které „opravují“ baterii. Zde se jednoduše dá konstatovat, že byste měli přemýšlet nad každou aplikací, jestli ji potřebujete a jestli potřebuje oprávnění, jaká žádá. Nyní zde máme ale menší varování kolem poměrně populární aplikace QR Code Reader-Barcode Scanner & QR Code Scanner.

Čtečka za všechny peníze?

Vývojář nebo vývojářské studio nazvané QR Code Master (na kontě mají jen tuto aplikací) zřejmě chtějí využít úspěchu QR Code Reader-Barcode Scanner & QR Code Scanner. Na svém kontě má tato aplikace již přes milion stažení, takže proč nevyužít takového zájmu, že? Asi nikoho nepřekvapí, že se vývojář snaží nalákat na předplatné, ale na to je každý uživatel lákán velkým nápisem, že je k dispozici zkušební doba 3 dnů. Velmi malým písmem je ale níže na obrazovce umístěn text, že předplatné stojí 94,99 dolarů ročně (2 172 Kč).

To by ještě nebylo tak hrozné, ale objevují se reakce uživatelů, že aplikace odečetla peníze, byť uživatel ukončil předplatné před vypršením zkušební doby. To je již tristní a uživatelé to dávají znát v hodnocení aplikace. Zjevně vývojář vyrovnává tato hodnocení falešnými recenzemi, které mají navrátit ztracené body.

Aby toho nebylo málo, QR Code Reader-Barcode Scanner & QR Code Scanner zaplavuje mobil reklamou. Dokonce je aplikace schopná poslat i desítky notifikací s reklamním sdělením. Bohužel nic není proti podmínkám, jak uvádí web AndroidPolice. Bohužel QR Code Reader-Barcode Scanner & QR Code Scanner není jedinou aplikací využívající tyto taktiky. V podstatě zde jde hlavně o nepozornost uživatelů, kteří odkliknout cokoliv, jen aby mohli využívat aplikaci jako takovou.

Zdroj: androidpolice.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Petr Komárek

19. 6. 2019, 21:08

Takových aplikací znám asi 100!!!

Přemysl Vaculík

VIP 20. 6. 2019, 8:51

Můžete dát seznam. Stále je dost důvěřivých lidí, co nehledí na požadavky aplikací.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat