iOS 13 již není limitován u stahování aplikací na mobilních datech aktualizováno

iOS 13 již není limitován u stahování aplikací na mobilních datech [aktualizováno]
2019-06-04T06:30:48+02:00
• 4. 6. 2019

Aktualizováno 4. 6.

Na konci května jsme vás informovali, že Apple navyšuje limit na stahování aplikací přes mobilní data ze 150 MB na 200 MB. S příchodem nového systému iOS 13 je původní změna tak trochu bezpředmětná, jelikož v systému si budete moci vybrat. Konečně tedy uživatelé dostanou možnost výběru. Stále zůstává limit 200 MB, ale lze zvolit možnost, kdy se mobil jen zeptá, nebo lze nastavit, aby AppStore stahoval bez jakéhokoliv omezení.

Původní článek 31. 5.

Obchod s aplikacemi AppStore je tu s námi již nějaký ten pátek a stejně tak jeho omezení při stahování aplikací přes mobilní data. To bylo naposledy zvýšeno ze 100 MB v roce 2017 na dnešní hodnotu 150 MB. To se však dnešním dnem mění a Apple tento limit pro stahování zvýšil na 200 MB.

AppStore a velké aplikace

Toto omezení stahování větších položek je určité opatření pro zamezení náhlého vyčerpání vašeho datového balíčku stáhnutím například několika gigabajtové hry. To totiž jednoduše není možné a stáhnete tak maximálně hru, aplikaci či film z iTunes o velikosti do 200 MB.

stahování aplikací

Bohužel tento limit nejde nějak obejít a ani změnit v nastavení, což je pro majitele neomezených dat vcelku problém. V našich končinách však tímto problémem asi tolik lidí netrpí, přesto se jedná o omezení. Je škoda, že upozornění nemá třeba tlačítko „Beru na vědomí a pokračovat“. Můžeme být rádi alespoň za dnešní navýšení, jelikož i obyčejná Facebook aplikace má přes 250 MB.

Uvidíme, zda nedojde k předělání tohoto dialogu a tím pádem možnosti stahovat větší aplikace v iOS 13. Nová systém bude již v pondělí představen v rámci vývojářské konference WWDC.

Zdroje: 9to5mac.com, 9to5mac.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Miroslav Růžička

Redaktor a moderátor na našem YouTube kanálu a nadšenec do moderních technologií, který na našem webu působí již od roku 2013. Mobilní telefony ho ale zajímají již od dětství.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat