Amazon uvádí Echo Show 5

Amazon uvádí Echo Show 5
2019-06-05T09:44:28+02:00
• 5. 6. 2019

Společnost Amazon se chce mermomocí dostat do co největšího množství domácností a napomůže jim v tom jejich nejnovější přírůstek mezi chytrými reproduktory. Novinka nese název Echo Show 5 a vysloužila si kompaktnější rozměry, což má odraz i v konečné prodejní ceně. Tu americký výrobce dokázal srazit hluboko pod hranici konkurenčního zařízení Nest Hub od Googlu.

Nakročeno k úspěchu

Vpředu se nachází dotykový 5,5palcový displej s rozlišením 960 x 480 pixelů a základní 1megapixelová kamerka, kterou pro maximální bezpečí uživatele překrývá závěrka ovladatelná přes horní přepínač. Zadní část v sobě ukrývá 4wattový reproduktor a také nechybí ani 3,5mm jack. Srdcem celého zařízení je procesor MT8163 od MediaTeku. Tato verze bohužel nezískala Zigbee rozbočovač, takže bude potřeba použít samostatnou jednotku na propojení mezi ostatními chytrými prvky v domácnosti.

Ovšem samozřejmostí je podpora hlasové asistentky Alexa, možnost sledování obsahu přes službu Amazon Prime Video, prohlížení seznamu úkolů, kalendáře, aktuálního počasí nebo městského provozu. Dále si ještě zaslouží zmínku vlastní webový prohlížeč Amazon Silk. V oficiálním prodeji jsou celkem dvě barevné varianty (Charcoal, Sandstone) za cenu od 89,99 dolarů (tj. cca 2 083 Kč).

Zdroj: gsmarena.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Antonín Horňáček

Členem Dotekománie od samotného založení a tato věrná podpora trvá více než 10 let. Oblíbeným výrobcem je jednoznačně kalifornský Apple, ale velmi rád vzpomíná na BlackBerry a nezanevřel ani na zařízení s Androidem.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat