Apple zrušil Texture, vybízí k přechodu na Apple News+ aktualizováno

Apple zrušil Texture, vybízí k přechodu na Apple News+ [aktualizováno]
2019-05-29T18:50:09+02:00
• 29. 5. 2019

Aktualizováno 29. 5.

Minulý měsíc jsme vás informovali, že Apple zruší službu Texture. Nyní se tak děje a všichni uživatelé na iOS jsou vybízeni k přechodu na novější Apple News+. Majitelé Android aplikací mají jednoduše smůlu, jelikož Apple nevydal androidí verzi Apple News+. Musí si tak najít alternativu, pakliže je dostupná.

Původní článek 4. 4.

Společnost Apple oznámila, že jeho služba Texture bude oficiálně ukončena 28. května 2019. Texture bylo alternativou za dosavadní Apple News.

Texture končí, přenechá místo News+

V tomto případě Texture nabízelo časopisy Vanity Fair, The New Yorker a tak dále. Velcí hráči, jako je The New York Times a The Washington Post, doposud používali své vlastní modely pro předplatné, a daří se jim více než dobře. Zbytek zpravodajského světa se stále spoléhá na reklamy jako takové. 

Apple News+ a Texture jsou velmi podobné služby – obě nabízejí možnost předplatného, díky čemuž je uživateli nabídnuta hned celá řada časopisů. Zatímco Apple News bylo doposud k dispozici na iOS, Texture se zaměřovalo na konkurenční Android. 

Problém však je, že Apple chce svou novou službu News+ propagovat pouze prostřednictvím iOS platformy. To je mimo jiné hlavní důvod, proč se rozhodl ukončit podporu Texture pro Android. Ta by měla být oficiálně ukončena 28. května letošního roku. Apple tak bude nabízet pouze News+ pro iOS za měsíční poplatek čítající 9,99 amerických dolarů, což je v přepočtu zhruba 219 Kč bez DPH. Cena se však lehce liší, a to v závislosti na regionu. Například v Kanadě služba bude stát 12,99 dolarů. 

Zdroje: macrumors.com, 9to5mac.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat