Snapchat začíná vyjednávat s hudebními společnostmi

Snapchat začíná vyjednávat s hudebními společnostmi
2019-05-26T15:00:46+02:00
• 26. 5. 2019

Snapchat je poněkud zvláštní službou. Nelze říci že by nebyla populární, ale vždy se objeví jiná sociální síť, která si vypůjčí nápady a uspěje rychleji. Příkladem mohou být Stories (Příběhy). Dnes tuto funkci nabízí i dokonce Youtube. Mohlo se zdát, že Snapchat bude mít na nějakou chvíli vystaráno a opět se bude drát na vrchol, avšak se objevila nová konkurence v podobě TikTok. Ostatně tato novinka již má na svém kontě větší úspěch. Nyní Snapchat chystá novinku, aby služba mohla více konkurovat.

Snapchat a hudba

Konkurenční sociální sítě jako Instagram nebo právě TikTok již nabízí svým uživatelům možnost vkládání hudby do svých výtvorů. Snapchat tuto funkci řešil spíše sporadicky, ale nyní má vyjednávat s většími hudebními společnostmi, aby mohlo dojít k expanzi. Konkrétně vyjednává například Music Group, Sony Music Entertainment a Warner Music Group, aspoň podle The Wall Street Journal.

Jestliže se společnosti dohodnou, tak nemáme očekávat kompletní dohodou umožňující vytvoření nové streamovací služby. Spolupráce by měla probíhat kolem možnosti sdílení, nebo spíše vložení kratších částí písniček. Z tohoto by mohly těžit i nahrávací společnosti, jelikož by se jednalo o jiný druh marketingu.

Samozřejmě je otázkou, jestli takovýto typ dohody přinese Snapchatu užitek. Uživatelé mnohdy ocení více počet uživatelů než počet funkcí. Netřeba připomínat, že právě Snapchat po nedávné změně designu ztratil část základny.

Zdroje: 9to5mac.com, theverge.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat