TikTok se stal nejstahovanější iOS aplikací za první čtvrtletí 2019

TikTok se stal nejstahovanější iOS aplikací za první čtvrtletí 2019
2019-05-23T12:59:39+02:00
• 23. 5. 2019

Služba App Store tu s námi je již téměř 11 let. Už po 24 hodinách bylo z App Store staženo více než 1 milion aplikací. V roce 2012 na něm existovalo přes 650 000 aplikací a staženo jich bylo více než 35 miliard. Aplikace se zde rozdělují do několika kategorií podle zaměření.

Ačkoliv se v tomto konkrétním obchodě nachází tisíce aplikací, pouhá hrstka dosáhne na vysněné milionové stažení. Dalo by se říci, že takový počet stažení už pro uživatele může znamenat důkaz opravdové kvality.

TikTok poměrně nečekaně na prvním místě 

Zahraniční analytická společnost Sensor Tower se rozhodl na veškeré aplikace na platformě App Store podívat a vyhlásil nejoblíbenější aplikaci za uplynulé měsíce. Již několik let po sobě těmto statistikám kraloval Facebook a Messenger, přičemž o prvenství se někdy střídal s Instagramem. 

Ovšem první čtvrtletí letošního roku jasně ukazuje, že i král může jednoduše a bez očekávání padnout. Nejstahovanější aplikací za uplynulé měsíce se totiž stal TikTok. Aplikace umožňuje uživatelům vytvářet krátké videoklipy o délce až 15 sekund a krátká videa v rozsahu 3–60 sekund. A poslední dobou je populární i na území České republiky. 

Za jediné tři měsíce letošního roku si tuto aplikaci stálo více než 33 mil. uživatelů. Ovšem dle Sensor Tower bude aplikace v příštích měsících upadat, neboť služba musela být z indického trhu stažena, a to z tamních zákonů. 

Nicméně, ihned za TikTokem se umístila aplikace YouTube. Bronzovou medaili si vysloužil Instagram, přičemž bramboru dostal populární mobilní kecálek WhatsApp. Poměrně zajímavé je umístění Messengeru a Facebooku, který obsadil 5. a 6. pozici. 

Zdroj: 9to5mac.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat