Aplikace Váš telefon od Microsoftu vylepšuje synchronizaci

Aplikace Váš telefon od Microsoftu vylepšuje synchronizaci
2019-05-26T16:39:13+02:00
• 26. 5. 2019
2

Microsoft již dávno vzdal boj na poli mobilních operačních systémů, ale to ještě neznamená, že by nad tímto trhem zanevřel zcela. Nabízí poměrně dost aplikací a jedna z nich se stane možná nejpraktičtější, aspoň ve spojení mobilního telefonu a počítače. Microsoft již nějakou dobu pracuje na aplikaci Váš telefon, která se brzké době dočká poměrně zásadní funkce. Nyní ale vylepšil synchronizaci.

Váš telefon

V tuto chvíli aplikace umožňuje pouze synchronizaci fotografií a SMS zpráv. Jakmile přibudou další možnosti, zejména notifikace, bude klíčovou součástí právě synchronizace. Do této chvíle aplikace uměly sdílet data, jen pokud smartphone byl napojený na WiFi síť. Jakmile nebyla dostupná, data jednoduše nebyla k dispozici v aplikaci pro počítače s Windows 10. Nyní se to mění.

Aplikace Váš telefon ve verzi 3.4.9 pro Android a 3.8.4 pro počítače umožňují synchronizovat právě přes mobilní data. Aby byla tato možnost dostupná, musíte ve své aplikaci pro smartphone v nastavení povolit tuto možnost. Bohužel se jedná jen o spartánské nastavení a nemůžete si vybrat, co se vlastně má synchronizovat.

Problém tedy nastane zejména u fotografií, kdy vám může jednoduché prohlížení přes počítač vyčerpat mobilní data. Bylo by dobré, aby Microsoft zakomponoval trochu komplexnější výběr, co se může synchronizovat a přes jaké připojení. Rozhodně by se jednalo o vhodnou funkci.

logo-app Your Phone Companion - Link to Windows Microsoft Corporation Zdarma ANDROID

Zdroj: androidcentral.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Janek Fanek

27. 5. 2019, 12:04

Asi pro určitou skupinu uživatelů by to mohla být dobrá věc. Stav mobilních dat v České republice je neutěšený, cena obrovská a objem dat nízký. Mnohem levnější je přenos dat přes obyčejnou flašku a zabere to téměř stejný čas. Dovolím si malé odbočení, poslední aktualizace1903, která údajně je bez chyb, vykázala velice rychle fatální chybu – u počítačů vybavených kamerou 3D od Intelu, přestala kamera fungovat, je to staronová chyba, která již jednou byla opravena a nyní se znovu objevila. Žádné video hovory, fotky, “ hello přihlášení“ a pod. Tohle by měl Microsoft řešit, na synchronizaci founu je času dost.

Tadeáš Pospíšil (Britanian man)

26. 5. 2019, 20:11

A víte proč tohle na jabku mít nemůžete? Protože vás super duper (ne)bezpečnej ajFoun nedovoluje přidávat pokročilejší povolení!

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat