Snapchat špehuje své uživatele, má přístup i k fotografiím

Snapchat špehuje své uživatele, má přístup i k fotografiím
2019-05-24T18:00:25+02:00
• 24. 5. 2019

Zdroj: Snapchat

Snapchat byl ještě před několika lety vůbec nejpoužívanější aplikací na světě. Dominantní postavení měl nejen na operačním systému iOS, ale také Android. Bohužel pro americkou společnost ji dost okatě vykradl Instagram, který do svých služeb zakomponoval některé klíčové funkce aplikace Snapchat. 

Snapchat a jeho poslední hřebíček do rakve

Díky kopírování ze stran konkurentů začal Snapchat pomalu a jistě krvácet. No a dnes je z ní mrtvá služba, tedy alespoň v České republice. Nutno podotknout, že v rámci amerického trhu je Snapchat stále jedničkou. 

I přesto, že Snapchat není tolik používáný, se společnost snaží svou aplikaci neustále vylepšovat. Přináší nejen nové filtry, ale také užitečné funkce. Dokonce se rozhodla kompletně předělat své uživatelské rozhraní. Služba se snaží najít cestu zpět na výsluní, ovšem v tom ji brání nejen Instagram, který má dominantní postavení takřka na všech trzích, ale také nedávná zpráva o špionáži uživatelů. 

Přímo zaměstnanci Snapchatu měli údajně za úkol špehovat uživatele mobilní aplikace Snapchat. K dispozici totiž měli speciální nástroje, díky kterým měli přístup ke všem uživatelským datům. Zajímavé na celé problematice je, že původně měly nástroje být používány pro vymáhání práva. Každému ale nyní dojde, že tomu tak vůbec nebylo. 

A teď to důležité. Zaměstnanci měli přístup takřka ke všem informacím, tj. aktuální poloha uživatele, telefonní čísla, fotografiím a podobně. 

Zdroj: macrumors.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat