Qualcomm představil Smart Headset Platform

Qualcomm představil Smart Headset Platform
2019-05-16T19:20:14+02:00
• 16. 5. 2019

Technologie z našich životů nikdy nezmizí. Jsou kolem nás a potřebují se stále rozvíjet. Více než nové vynálezy ale potřebujeme důležité inovace, které technologie razantně posunou dopředu. Na tomto procesu pracuje samozřejmě hned celá řada velkých technologických společností, jako je například Apple či Samsung. 

Qualcomm vylepšuje služby Googlu

Do hry se ale dostává také výrobce procesorů Qualcomm. Ten totiž na trh uvedl nový kit, díky kterému by Google Assistant mohl lépe fungovat se sluchátky. Nová sada Qualcomm Smart Headset Development Kit se přímo zaměřuje na podporu Google služeb ve prospěch mobilních spotřebitelů. 

Celá řada lidí si nedokáže představit jediný den bez sluchátek. Je však třeba podotknout, že si i sluchátka prošla svou cestou. Dříve byla sluchátka drátová a mnohdy ani ne špuntová. Dnes je ale vše jinak. K dispozici jsou bezdrátová a chytrá sluchátka. 

V posledních letech je značná část sluchátek doprovázena podporou Google Assistant. Americká společnost Google si je tohoto faktu samozřejmě vědoma, a tak se nyní snaží vše více standardizovat. 

Qualcomm tak vyvinul nový audio čip QCC5100, jenž se chlubí podporou Google Fast Pair. Jak již název funkce napovídá, díky této novince se sluchátka mohou připojit ještě o něco rychleji. K dispozici je také Qualcomm Smart Headset Reference Desing, prostřednictvím čemuž mohou výrobci sluchátek získat lepší životnost baterie na jedno nabizí a podobně. 

Zdroj: androidcommunity.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat