Poptel V9 je zvláštní kombinací starého typu telefonů a moderního chytrého zařízení

Poptel V9 je zvláštní kombinací starého typu telefonů a moderního chytrého zařízení
2019-06-12T23:40:54+02:00
• 18. 5. 2019
3

Čínský výrobce telefonů Poptel představil nový model s názvem Poptel V9, jde o kombinaci chytrého telefonu a starého typu stolního telefonu. Nový telefon je kombinací veliké osmipalcové obrazovky, která má vedle sebe bluetooth sluchátko. Jde o klasické staré telefonní sluchátko, které komunikuje s velikým telefonem/obrazovkou. Poptel V9 uživatel umístí na stůl a slouží primárně pro videohovory. Dále telefon slouží ke snazšímu ovládání chytrých zařízení v domácnosti. Telefon je možné mít položený na stole jako standardní starý telefon, kdy uživatel běžně zvedá sluchátko nebo je možné ho mít podepřený jako fotorámeček s úhlem 90° stupňů. Jde tedy o jakousi alternativní náhradu chytrých zařízení ovládajících vaši domácnost.

Poptel V9

O výkon u Poptel V9 nejde

Telefon sice disponuje osmi palcovým displejem s rozlišením 800 x 1280 pixelů a velikým sluchátkem pro pohodlné volání, avšak jeho výkon je na tom poměrně hůře. O chod telefonu se stará procesor Spreadtrum SC 9832e s taktem 1,3 GHz a čtyřmi jádry. Interní úložiště získalo 16 GB paměti, operační paměť telefonu na tom není o moc lépe, získala pouze 2 GB. Telefon Poptel V9 je nutné mít neustále na nabíječce, jelikož kapacita umístěné baterie je pouze 1800 mAh. Baterie se nabíjí přes konektor USB-C. Co se týče další konektivity, disponuje Poptel pouze jedním slotem na sim karty, Bluetooth má ve verzi 4.2 či si zachovává 3,5mm jack.
Telefon nemá žádnou zadní kameru, má jenom přední určenou pro videohovory, ale ta disponuje rozlišením pouhých 5 MPx. Poptel V9 běží na zastaralém operačním systému Android 8.1.

Poptel V9

Telefon je ke koupi za 135 amerických dolarů, což je v přepočtu na české koruny mírně přes tři tisíce.

Zdroje: ,

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Karel Čapka

Absolvent mediálních studií a žurnalistiky. Zajímám se o moderní technologie, sociální sítě a mám rád focení. Vždy si najdu chvilku na čtení a baví mě učit se novým věcem. Zajímají mě moderní dějiny, politika, geografie, Formule 1 a vlastně ode všeho něco.

Komentáře

Sepp Winkler

20. 5. 2019, 14:53

S Windows 10 možno, s Androidom nie.

Karel Čapka

VIP 20. 5. 2019, 14:54

Tyhle parametry by Windows neutáhly. :)

On ten číňan vždy vymyslí něco zajímavého a pak to dodělá takovými parametry. Kdyby to udělal trochu solidní, samozřejmě za větší peníze a myslím že by to mělo hodně zájemců.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat