Jak funguje AirPlay 2 na televizorech od Samsungu video

Jak funguje AirPlay 2 na televizorech od Samsungu [video]
2019-05-20T16:40:44+02:00
• 20. 5. 2019

V průběhu tohoto týdne se majitelé produktů s logem nakousnutého jablka dočkali nových aktualizací, včetně iOS 12.3 a tvOS 12.3. Při této příležitosti společnost Apple implementovala zbrusu novou aplikaci pod názvem Apple TV, která byla původně představena v březnu letošního roku. 

AirPlay 2 podporuje televizory Samsung

Mimo jiné se Apple rozhodl podporovat televizory od Samsungu, respektive zpřístupnil funkci AirPlay 2. A právě tuto novinku se rozhodl zahraniční server MacRumors otestovat. Pojďme se tedy společně podívat na to, jak vlastně funkce funguje v praxi.

Kolegové z MacRumors měli k dispozici televizor Samsung 2018 Q6F, který je s funkcí samozřejmě kompatibilní. Nejedná se ale o jediný televizor podporující AirPlay 2. Prostřednictvím aktualizace budou kompatibilní i další televizory Samsung. 

Samsung však nabízí i televizní aplikaci. Ta vypadá velice podobně jako vlastní Apple. Samsung dokonce uživatelům nabízí i kategorii Kanály, díky kterým si majitel televizoru může vybrat mezi HBO, Starz, Showtime a dalšími.

V tomto případě můžete AirPlay 2 používat pro streamování hudby z telefonu či obsah z aplikací (YouTube a další). Samozřejmě lze funkci aktivovat z Control Centeru. Podle zahraničního serveru MacRumors funguje AirPlay 2 s televizory Samsung naprosto bezchybně. Vlastně funguje velice podobně, jako v případě Apple TV. 

Zdroj: macrumors.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat