Huawei reaguje na americké zákazy

Huawei reaguje na americké zákazy
2019-05-21T06:39:25+02:00
• 20. 5. 2019
1

V posledních 24 hodinách zažívá společnost Huawei začátek nepěkných časů. Kvůli tomu, že je společnost na černé listině v USA, nemůže jen tak obchodovat se společnostmi jako Google, Qualcomm, Intel a jinými. Respektive americké společnosti nemohou pokračovat ve spolupráci s Huawei, pokud nedostanou výslovné povolení na konkrétní zakázky či technologie.

Google zastavuje spolupráci s Huawei, mobily budou bez Google služeb

V tuto chvíli Huawei nebude moci dodávat nové mobilní telefony se službami od společnosti Googlu, což nejvíce pocítí případní zájemci o tato zařízení. Stávající majitelé Huawei nebo Honor smartphonů nic nepocítí – nezmizí jim jen tak služby ze zařízení. Dá se říci, že je ohrožena budoucnost společnosti Huawei na trhu se smartphony.

Huawei – další americké společnosti ukončují spolupráci

Huawei a smartphony s Androidem

Podařilo se nám získat oficiální vyjádření českého zastoupení společnosti Huawei. V něm konstatuje, že stávající majitelé smartphonů této značky nemusí být obavy, že by přišli o jakékoliv služby nebo by neměli přístup k aplikacím a službám společnosti Google.

Bohužel se společnost nevyjádřila k budoucnosti značek jako takových. Není tak přesně jasné, co bude následovat. Zřejmě nějakou dobu potrvá, než Huawei nastaví novou strategii nebo učiní patřičné kroky.

Společnost Huawei významně přispěla k vývoji a růstu operačního systému Android ve světě. Jako jeden z klíčových globálních partnerů Androidu jsme úzce spolupracovali s jeho aplikační platformou s otevřeným zdrojem, abychom vyvinuli systém, ze kterého mají prospěch uživatelé i celé odvětví.

Společnost Huawei bude i nadále celosvětově zajišťovat bezpečnostní aktualizace a poprodejní služby pro všechny smartphony značek Huawei a Honor, stejně tak pro tablety, které si zákazníci zakoupili nebo jsou aktuálně k dispozici skladem.

Budeme i nadále vytvářet bezpečný a udržitelný softwarový ekosystém, abychom zajistili, že naši zákazníci po celém světě budou mít s našimi výrobky tu nejlepší zkušenost.

Celou věc také komentuje společnost Google, která také ubezpečuje stávající majitele zařízení.

Postupujeme v souladu s nařízením a přehodnocujeme jeho dopady. Google Play a bezpečnostní ochrana od Google Play Protect budou uživatelům našich služeb nadále fungovat na stávajících zařízeních Huawei.

Huawei získává odklad 90 dnů na americký zákaz

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Prostě „bohatí uživatelé“ budou dál kupovat hi samsungy, „chudší uživatelé“ lo samsungy, ti nerozhodní prubnou nějakou „hurá čínu“, a ti co budou chtít „hujávej“, se holt budou miset spolehnout na xda. Hihihi, když hlavě státu stačí aligator… 😂

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat