Instagram vám brzy umožní odvolat se proti odstraněnému příspěvku

Instagram vám brzy umožní odvolat se proti odstraněnému příspěvku
2019-05-09T18:00:40+02:00
• 9. 5. 2019

Jedna z nejrychleji rostoucích sociálních sítí světa, Instagram, uživatelům nějaký ten pátek nabízí zjednodušený způsob pro nahlašování příspěvků, které by mohly porušovat zásady a podmínky platformy. Lidé však nemohli rozhodnutí Instagramu nijak ovlivnit, respektive se na něj odvolat. To by se ale nyní mělo změnit. 

Instagram jde do boje proti šikaně a fake news

Společnost Instagram na své konferenci v New Yorku oznámila, že v příštích několika měsících začne pomalu a jistě zavádět zcela nový způsob nahlašování. Díky tomu budou moci uživatelé požádat platformu o přezkoumání obsahu, jenž byl odebrán – a to vše přímo z aplikace. Instagram prohlásil, že pokud dojde k pochybení ze strany sociální sítě, odstraněný příspěvek obnoví. 

Podobný krok oznámila sociální síť Twitter v dubnu letošního roku. V tomto případě se uživatelé mohou odvolat například i na svůj smazaný profil. Nicméně, Instagram mimo jiné uvedl, že funkce bude k dispozici nejprve pro hrstku trhů, především tedy pro USA a další americké oblasti. Následně se novinka rozšíří na další trhy. 

Kromě práce na nových nástrojích proti „šikaně“, Instagram chystá novinky v oblasti dezinformací, tzv. fake news. Na konferenci bylo prohlášeno, že společnost vyvíjí takovou technologii, která dokáže sama odstraňovat příspěvky šiřitelné fake news. Novinky budou k dispozici v průběhu několika příštích měsíců.

logo-app Instagram Instagram Zdarma ANDROID

Zdroj: engadget.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat