I Google Mapy se mění kvůli konci Google+ aktualizováno

I Google Mapy se mění kvůli konci Google+ [aktualizováno]
2019-05-09T18:58:45+02:00
• 9. 5. 2019
1

Aktualizováno 9. 5.

Před měsícem došlo ke změnám u aplikace Gogole Fotky kvůli konci sociální sítě Google+. Nejvýraznější změnou bylo odstranění úvodní fotografie, jelikož se původně načítala z Google+. Nyní dochází k podobné změně u Google Map, ale redesign je trochu rozsáhlejší.

Místo jen prostého odstranění fotografie došlo k přesunutí profilu a jeho přepínání. Nově najdete profilovou fotku ve vyhledávání, odkud můžete zobrazit dialogové okno se všemi účty v mobilním telefonu. Zde bychom později měli najít také možnost zapnutí anonymního režimu. Co se týče bočního menu, zde se již nachází běžná nabídka, tentokrát bez profilu.

Novinka je dostupná ve verzi 10.15.2, ale zdá se, že se jedná o změnu na straně serverů společnosti Google. Musíte si tak jednoduše počkat, až se nové rozhraní zobrazí na vašem zařízení.

Původní článek 9. 4.

Minulý týden Google zmáčkl pomyslné tlačítko a vypnul veřejnou verzi Google+. Tato sociální síť stále existuje, ale je dostupná jen pro firmy v rámci G Suite. Slouží tak pro firemní komunikaci a sdílení. Běžní uživatelé ale mají smůlu, a pokud chtějí dále zveřejňovat něco na internetu jako na Google+, musí si vybrat mezi jinými službami. Například se mluví o MeWe a jiných. Konec Google+ měl dohru na notifikační funkci u účtu, ale nyní zde máme další změnu, tentokrát u jiné služby.

Aplikace Google Fotky se mění

Google Fotky je služba, která vyšla z původního Google+, takže nebylo zvláštní, že nabízela určité propojení. Tou nejviditelnější změnou je zrušení obrázku, který se nastavoval právě na Google+. Nyní tedy v levém menu jednoduše u svého profilu v horní části nenajdete hlavní obrázek, jednoduše zmizel a nelze jej normálně obnovit. Pokud ho chcete nějak získat, budete muset asi použít službu takeout.google.com.

Není to ale jediná změna. Samotné menu prošlo obměnou, což je vidět na absenci sekcí, respektive došlo k redukci. Položky byly přemístěny a také došlo na odstranění sekce věnované sdílení. Přístup k ní je ale k dispozici skrze hlavní obrazovky přes spodní lištu. Položky nápověda a zpětná vazba jsou umístěny v dolní části a již nejsou tak výrazné. Pokud ještě vidíte původní nabídku a budete ji chtít zachovat, tak nemáte šanci zabránit odstranění. Změna je řízena ze strany serverů Googlu.

Zdroje: androidpolice.com, androidpolice.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Erik Bezeréti

8. 4. 2019, 19:02

Stejný typ menu používají i další Google aplikace (Obchod Play, Google Disk). Předpokládám, že ke změně by tedy mělo dojít i tam.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat