Honor 20 a Honor 20 Pro – první dojmy

Honor 20 a Honor 20 Pro – první dojmy
2019-05-23T18:00:07+02:00
• 23. 5. 2019

SAMSUNG CSC

V úterý odpoledne představil Honor v Londýně dva nové top modely, Honor 20 a Honor 20 Pro. My jsme u toho samozřejmě nesměli chybět, na našem YouTube kanále jste již mohli vidět první pohled, a nyní přinášíme první dojmy i v textové podobě.

Honor 20 a 20 Pro

Oba modely jsou si velice podobné a na první pohled je laik skoro nerozezná. Do ruky padnou dobře, jejich váha je však poměrně znatelná. Základní model váží stejně jako jen o něco málo větší Samsung Galaxy S10+, Honor 20 Pro pak ještě o 7 gramů více.

Potěšilo nás ale designové zpracování, Honor si vždy rád pohrával zejména s provedením zadní strany a ani tentokrát nezklamal. Záda jsou ale bohužel kromě designového prvku i skvělým magnetem na otisky prstů a další nečistoty, takže se poměrně lehce upatlají. Vystupující ostrůvek s fotoaparáty je také celkem výrazný a bez krytu se vám tedy bude telefon na vodorovném povrchu kývat.

Na čelní straně nás překvapily minimalistické rámečky a skoro neviditelný je i průstřel se selfie kamerou. Honor dokonce uvádí, že se jedná o celkově nejmenší průstřel ze všech současných telefonů. U displeje pak nevadí ani nižší rozlišení (FullHD+), panel je kvalitní a jednotlivých pixelů si nemáte šanci všimnout.

U Pro verze jsme očekávali čtečku otisků v displeji, nakonec se u obou modelů nachází v bočním vypínacím tlačítku, což ale rozhodně není mínus. Je přesně tam, kam při uchopení telefonu automaticky zamíří váš palec, a není tedy nutné po ní složitě pátrat nebo se natahovat nějak vysoko.

V rychlosti jsme si vyzkoušeli i fotoaparát, který se schopnostmi blíží svému příbuznému Huawei P30 Pro (recenze). Nedisponuje sice periskopickou optikou a přiblížení není tak extrémní, na druhou stranu, kolikrát za život člověk zužitkuje padesátinásobný zoom? Jinými slovy, pro běžné situace fotoaparát Honoru bohatě postačí. Kvalitou výsledných snímků se možná i vyrovná tomu u P30 Pro. Příležitost přímého srovnání jsme bohužel neměli, takže jde jen o subjektivní pocit.

Celkově jsou oba Honory velice povedená zařízení, avšak k jejich smůle nebylo načasování oficiálního představení úplně šťastné. Jen dva dny před událostí zaplavily internet zprávy o zápisu Huawei na černou listinu v USA. Je tedy otázkou, zda si Honor 20 a Honor 20 Pro vůbec najdou své kupce. Honor 20 Pro má pak ještě větší potíže, jelikož jej výrobce nestihl u Googlu certifikovat před zákazem spolupráce. Nebudeme však dělat předčasné závěry a uvidíme, jak se bude celá situace dále vyvíjet.

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

David Pilař

Student IT, softwarový tester a nadšenec do technologií všeho druhu. Ve volném čase poslouchá hudbu, fotí telefonem a rád se projede na kole.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat