Apple chce zakázat logo cyklostezky v Německu

Apple chce zakázat logo cyklostezky v Německu
2019-05-06T15:59:36+02:00
• 6. 5. 2019

foto: Apple

2

Další kuriózní případ začíná vyplouvat na povrch a opět se týká ochranné známky společnosti Apple. Jejich právníkům totiž neuniklo logo cyklistické stezky, která bude už za pár dnů otevřena v Německu. Kalifornský výrobce tvrdí, že znak má až příliš mnoho podobných prvků. Naštěstí turistické sdružení Rhein-Voreifel získalo kompletní potřebná povolení v loňském roce, takže ještě něco zvrátit firmu Apple může stát hodně sil.

Jen malicherný spor

Cyklostezka Rheinische Apfelroute (Cesta jablek podél řeky Rhein) otevírá v druhé polovině května, čili všechny propagační materiály včetně například stojanů na kola jsou připraveny a nyní vstupuje do popředí Apple. Ten podal odvolání proti celému projektu u Evropského fondu pro regionální rozvoj, vznesl námitku u GPTO (Úřad pro patenty a ochranné známky v Německu) a v dopise vyzvali turistické sdružení, aby logo přestali používat.

V odvolací zprávě Apple uvádí, že logo Apfelroute je na jedné straně „ukousnuté“ a rovněž ho doplňuje list. Nicméně logo je posvěcené německými úřady a samotná výkonná ředitelka sdružení je až zaskočena útokem ze strany tak velké společnosti. Koneckonců, není se čemu divit, když shrneme poslední zbytečné kauzy. Nárokování práv u sloganu Tick Different z hodinek Swatch, u loga německé kavárny Apfelkind nebo loga politické strany Fremskrittspartiet z Norska.

Zdroje: appleinsider.com, phonearena.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Antonín Horňáček

Členem Dotekománie od samotného založení a tato věrná podpora trvá více než 10 let. Oblíbeným výrobcem je jednoznačně kalifornský Apple, ale velmi rád vzpomíná na BlackBerry a nezanevřel ani na zařízení s Androidem.

Komentáře

Mato Freedo

8. 5. 2019, 5:25

Měli by zapálit všechny jabloně, ať ta jablka nekopírují jejich patentovanou značku, když si ta jablka dovolila růst podle nich. Minimálně mně na zahradě neporoste, abych se nemusel bát útoku Applu. A co teprve děti ve školce, či škole, když malují jablka a pak jejich výtvory visí na školní nástěnce, nedej bože na internetových stránkách školy. To by panečku byly sankce.

Vždyť to nemá s logem Apple nic společného. To už je fakt úlet.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat