Oneplus 7 Pro na renderech, nabídne UFS 3.0 aktualizováno

Oneplus 7 Pro na renderech, nabídne UFS 3.0 [aktualizováno]
2019-05-06T16:55:12+02:00
• 6. 5. 2019
3

Aktualizováno 6. 5.

V poslední době jsme se dozvěděli přímo od společnosti OnePlus, že nadcházející novinky budou disponovat velmi dobrými specifikacemi. Zejména pak OnePlus 7 Pro, kde bude použito nejrychlejší úložiště UFS 3.0. Můžeme se tedy těšit nejen na vynikající displej, ale také bleskurychlé operace s daty. Novinky sice nebudou disponovat IP certifikací, ale vydží pád do vody, což dokazuje nedávné video.

Nyní se na světlo světa dostávají rendery všech tří barevných kombinací, konkrétně se jedná o verzi Pro.

Aktualizováno 29. 4.

Zatím jsme měli k dispozici jen kusé informace o specifikacích nadcházející novinky OnePlus 7 Pro. Co se týče displeje, mělo by se jednat o QHD+ OLED panel s 90Hz frekvencí. Na kompletní specifikace si budeme muset počkat do 14. května, ale nyní se dozvídáme od DisplayMate, že displej získal nejvyšší hodnocení A+ v dějinách testování této společnosti. Právě DisplayMate se soustřeďuje na testování a hodnocení zobrazovacích panelů. Většinou se takové hodnocení dočkáme po představení novinky, ale již nyní můžeme konstatovat, že OnePlus 7 Pro má nejlepší displej na trhu, aspoň podle DisplayMate.

OnePlus – souhrn spekulací [aktualizováno]

Původní článek 25. 4.

Už zanedlouho bychom se měli dočkat vydání modelů Oneplus 7 a 7 Pro. U těch už byla v minulosti potvrzena například 5G konektivita. Nyní se ale CEO společnosti Pete Lau začal vyjadřovat o displeji Pro verze telefonu, který možná rozbije současný standard.

90Hz displej na „běžném“ telefonu?

I když o takto přesné specifikaci není žádná konkrétní zmínka, Lau se v této záležitosti vyjadřuje dosti jasně. Podle jeho slov je displej až neuvěřitelně rychlý, což by dávalo smysl právě při integraci displeje s vysokou obnovovací frekvencí. Byl by to tak možná vůbec první telefon ve své třídě, disponující tímto typem displeje. V minulosti se totiž pouze herně zaměřené telefony, jako například Razer Phone či ROG phone mohli pochlubit takto vysokou obnovovací frekvencí. Pouze Pro verze telefonu by ovšem měla takovýto panel.

A 90Hz displej by zde byl rozhodně vítanou novinkou. Krom zjevných výhod u her se vysoká obnovovací frekvence projeví hlavně na rychlosti a hladkosti animací uživatelského rozhraní. Takovýto krok ovšem má i svá úskalí, jak potvrzuje sám CEO. Podle něj totiž nový panel, kterým bude 7 Pro disponovat, stojí 3x tolik co normální displej.

Lau také poodhalil ceny příští generace zařízení Oneplus. Podle jeho informací bude model 7 rozhodně dražší než jeho předchůdce, tedy 6T. S určitostí by tedy měl začínat daleko nad cenou 579 dolarů (cca 13 000 korun), což je cena základního modelu 6T. Dost možná tak začne Oneplus své telefony cenit stejně jako konkurence, a přestane prodávat své nadupané telefony za zlomek běžné ceny.

K oficiálnímu představení dojde 14. května, tedy zřejmě týden po uvedení novinek Pixel 3a od Googlu.

Zdroje: gsmarena.com, androidpolice.com, androidauthority.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Tomáš Hubka

Student IT, notorický hráč her jak na počítači tak na mobilu, nadšenec do mobilních aplikací a fanoušek seriálů.

Komentáře

Tome a kdo je výrobcem tohoto displeje?

Přemysl Vaculík

VIP 29. 4. 2019, 17:39

To zatím není známo, ale odhadujeme, že by se mohlo jednat o Samsung.

A že by ho neměl ve svých telefonech?

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat