iOS 13: výčet všech možných novinek

iOS 13: výčet všech možných novinek
2019-05-07T12:27:02+02:00
• 6. 5. 2019
1

Za necelý měsíc nás čeká největší vývojářská konference WWDC 2019, kterou samozřejmě bude pořádat americká společnost s logem nakousnutého jablka. Vzhledem k tomu, že je konference určená hlavně vývojářům, je jasné, že dojde na představení zbrusu nových operačních systémů.

Apple má v plánu nám ukázat nové iOS 13, watchOS 6 a také macOS 10.15. Zahraničnímu serveru MacRumors se podařilo získat poměrně podrobné informace ohledně novinek v těchto systémech. V tomto článku si podrobně představíme iOS 13. Pojďme tedy na to.

iOS 13 bude (r)evoluční v mnoha věcech

Podle zdrojů je připravované iOS 13 interně označován jako Yukon. Apple se konkrétně u tohoto systému zaměřil na několika novinek. Systém ale nabídne také výrazně lepší výkon a stabilitu. Kromě toho by mělo dojít i na lehkou úpravu uživatelského rozhraní, přičemž k dispozici budou nové animace pro ukončování aplikací či spouštění multitaskingu. Designových úprav se ale dočkají také takzvané widgety, které Apple umístil vlevo od domovské obrazovky. Widgety by v rámci iOS 13 měly působit jednodušším a přehlednějším dojmem. 

Zahraniční server MacRumors ale informoval také o tom, že bude přítomen dlouho diskutovaný Dark Mode, tedy tmavý režim. V současné chvíli se zdá, že Dark Mode bude kombinovat černou a šedou barvu, přičemž aktivovat si jej bude moci uživatel prostřednictvím „aplikace“ Nastavení, ale  i Control Center (ve volném překladu Ovládací Centrum).

iOS 13 ve znamení menstruačních cyklů a dalších vychytávek

Společnost Apple si mimo jiné pohrává se swypováním po klávesnice. Ve směs bude mít tato novinka stejnou funkčnost, jako je tomu v případě klávesnice třetí strany SwiftKey. Výrazných designových změn se ale dočká také aplikace Zdraví. Ta by měla údajně nabídnout novou domovskou obrazovku. Zajímavostí bude přítomnost funkce pro zaznamenávání menstruačních cyklů, což ocení především ženy. 

Cele řady vylepšení se ale dočká také aplikace Reminders, neboli Připomínky. Ta by se konečně měla svými funkcemi minimálně rovnat konkurenčním aplikacím. Apple údajně zapracuje i na uživatelském rozhraní. Bohužel konkrétnější zahraniční zdroje nejsou. 

Americká společnost se velmi dlouhou dobu nevěnovala své aplikaci Apple Mapy. A právě to se s příchodem iOS 13 razantně změní. Apple prý chystá upravené rozhraní, které by mělo být opět o něco jednodušší a přehlednější. K dispozici bude například funkce pro ukládání často navštěvovaných míst. Zapomenout zmínit nemůžeme ani chystané novinky v rámci aplikace Mail. Dočkáme se možnosti ztlumení jednotlivých vláken, blokování příchozích e-mailů od určitých kontaktů a jednodušší správu složek. 

Zdroje: macrumors.com, 9to5mac.com, 9to5mac.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Tadeáš Pospíšil (Britanian man)

7. 5. 2019, 6:26

No
Většinu toho už má konkurence

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat