Nintendo zřejmě vstoupí na trh se smartphony

Nintendo zřejmě vstoupí na trh se smartphony
2019-04-02T07:49:49+02:00
• 2. 4. 2019

V poslední době se utváří nový sektor v oblasti smartphonů, byť zatím neobsahuje mnoho zařízení. Myslíme tím herní mobilní telefony, které se zpravidla vyznačují netradičním designem a nabízí funkce a vlastnosti, které se mohou hodit hráčům. Mezi hlavní výrobce v této oblasti patří Razer, Asus, Black Shark nebo Nubia. Ostatní firmy například nabízejí softwarové doplňky a vylepšení, které mají zlepšit hraní na běžných smartphonech. Novým hráčem na tomto poli může být legendární společnost Nintendo.

Nintendo smartphone?

Společnost Nintendo není nováčkem v oblastí mobilního hraní, respektive mobilních konzolí. Do jisté míry by se dalo říci, že s tímto sektorem má již zkušenosti, například prostřednictvím Nintendo Switch (recenze). Pokud by do tohoto zařízení byla zakomponována mobilní konektivita a byl by upraven software, jednalo by se prakticky o smartphone. Nyní se ale objevují informace, že bychom se mohli dočkat pravého smartphonu s označením Nintendo.

Neoficiální koncept zařízení

V tuto chvíli má společnost vyjednávat s dodavateli v Asii, což by mělo vést k uvedení prvního smartphonu od Nintenda. Samozřejmě je ve hře také možnost, že si nechá mobil vyrobit u jedné z mnoha společností a novinka pouze získá značku Nintendo. Takový postup by nebyl neobvyklý, spíše je velmi běžný. Stačí se podívat na smartphony Energizer, případně BlackBerry, Alcatel atd.

Strategie společnosti Nintendo by se neměla pohybovat jen kolem zařízení a snahy ukousnout část trhu jen díky hardwaru jako takového. V plánech je také vytváření exkluzivních herních titulů pro svůj vlastní smartphone. Zde bychom také očekávali, že dojde k portaci her, které jsou standardně dostupné u této společnosti.

Zdroje zmiňují, že smartphone by měl být nějakým způsobem kompatibilní i s Nintendo Switch. Případně by se dalo použít příslušenství. Jestli se Nintendo rozhodne vstoupit na trh, kde panuje silná konkurence, nebude to mít jednoduché. Naštěstí se nejedná o neznámou společnost a dosavadní renomé by mohlo značně napomoci.

Zdroje: gizmochina.com, nintendolife.com, whatmobile.net

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat