Lenovo údajně pracuje na skládacím notebooku/tabletu

Lenovo údajně pracuje na skládacím notebooku/tabletu
2019-04-03T10:46:25+02:00
• 3. 4. 2019

Zdroj: Alza.cz

Lenovo patří mezi jednu z prvních společností, o kterých se v minulosti hovořilo, že pracuje na vlastním skládacím zařízení.

Ze skládacích telefonů se v poslední době stal jakýsi trend. Nelze se tedy divit, že o tento nový segment má zájem také Lenovo. Stejnojmenná společnost dokonce svůj první koncept prezentovala na konferenci Tech World 2016 a 2017. Reálného produktu jsme se však nikdy nedočkali. To by se však ale nyní mohlo změnit, neboť si Lenovo nechalo podat svůj patent. 

Lenovo podalo patent na své první skládací zařízení

Patent byl samozřejmě podán na USPTO, tedy na US Patent and Trademark Office v září roku 2018. Ovšem až nyní se dokumenty dostaly na veřejnost. Dle podkladů můžeme zjistit, že se Lenovo lehce inspirovalo u Surface Book od společnosti Microsoft. Naopak funkčností napodobuje Galaxy Gold od konkurenčního Samsungu.

Podle dostupných informací by se však nakonec mohlo jednat o tablet. Některé servery pak odkazují na notebook, neboť hlavní divizí společnosti Lenovo je výroba přenosných počítačů. Zajímavé také je, že se výrobci povedlo udržet poměrně úzkou konstrukci, přestože se jedná o složitý design.

Zdroj: gizmochina.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat