Končí BlackBerry Messenger, verze pro běžné uživatele

Končí BlackBerry Messenger, verze pro běžné uživatele
2019-04-18T16:33:55+02:00
• 18. 4. 2019
1

Společnost BlackBerry, dříve známá jako RIM, dnes již nepůsobí na mobilním trhu jako dříve. V podstatě se soustřeďuje na poskytování služeb jiným firmám. Na trhu sice můžete najít smartphony BlackBerry, ale ty jsou vyráběny společností TCL, která si pronajala značku jako takovou. Něco podobného se odehrálo i s komunikační platformou BlackBerry Messenger (BBM). V roce 2016 došlo k uzavření spolupráce s firmou Emtek, která měla v podstatě na starost rozšiřování možností BBM.

BBM pro běžné uživatele končí

Dnes došlo k oznámení prostřednictvím společnosti Emtek, že standardní verze BBM končí. Ani se není čemu divit, když se na trhu komunikačních služeb vyskytuje hojné množství populárnějších komunikačních aplikací. K definitivnímu ukončení BBM dojde již 31. května. Nebude se jednat o postupné vypínání, jak je to známé u jiných podobných případů. Po tomto datu přestanou aplikace jednoduše fungovat. Ukončení se nebude týkat mobilním telefonů s BB OS nebo BlackBerry 10.

V návaznosti na toto oznámení jsme se dočkali další zprávy, tentokrát od společnosti BlackBerry. Ta zpřístupní svou komunikační platformu BBM Enterprise (BBMe) pro běžné uživatele. Bohužel to nebude jen tak. První rok bude zdarma, ale následně budou muset uživatelé zaplatit 2,49 dolarů na 6 měsíců, což je v přepočtu přibližně 57 Kč bez daně. Nejedná se o velkou částku, ale asi to odradí poměrně hodně uživatelů k přestupu z BBM na BBM Enterprise (BBMe).

Na druhou stranu BBM Enterprise nabízí pokročilé bezpečnostní funkce a hlavně neobsahuje reklamy. Mark Wilson, Chief Marketing Officer v BlackBerry, dodává, že nejsou rádi, jak se společnost Emtek rozhodla, ale vzhledem k malému rozšiřování platformy.

logo-app BBM Enterprise BlackBerry Limited Zdarma ANDROID logo-app BBM Enterprise BlackBerry Limited Zdarma iOS

Zdroje: techcrunch.com, crackberry.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Velká škoda a hlavně nemilé překvapení! Tento messenger spokojeně využívám už od první vostružiny až po tu současnou s Androidem (rodina, kolegové). Nyní bezpečný a spolehlivý messenger spíš než BBM Enterprise, naplno nahradí aplikace Telegram, která sice ještě není u nás tak rozšířená, ale překvapilo mě, kolik přátel jsem už v současnosti na této apce našel.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat