Jihokorejský tým odhalil 36 bezpečnostních problémů u LTE sítí

Jihokorejský tým odhalil 36 bezpečnostních problémů u LTE sítí
2019-04-01T10:51:18+02:00
• 1. 4. 2019

Nedávno jsme vás informovali o rizicích 4G a 5G sítí, kterou objevili vědci z amerických univerzit. V krátké době se na veřejnost dostala druhá podobná zpráva. Nyní se jihokorejským expertům podařilo odhalit celkem 36 nových nedostatků u LTE sítí.

Jednotlivé problémy mohou způsobit uživatelům nepříjemnosti například v podobě odpojení od mobilní sítě. Nedostatky LTE sítí byly odhaleny pomocí vlastního fuzz testování. Dle dostupných informací víme, že zjištěné problémy se nedají aplikovat na všechny sítě rovnoměrně.

Operátoři mají dostatek času na reakci

Z výsledků provedených testů bylo totiž zjištěno, že u stejného operátora mohou dvě síťové komponenty od různých dodavatelů obsahovat různé nedostatky. Celá zpráva bude zveřejněna až v květnu na sympoziu IEEE o bezpečnosti a soukromí. Zpráva byla předána odpovědným stranám, aby mohly případné nedostatky do zveřejnění zprávy ve svých sítích odstranit.

Výzkumníci zároveň ubezpečili veřejnost tím, že svůj testovací nástroj, pomocí kterého odhalili zmiňované problémy, nebudou v žádném případě zveřejňovat. Nástroj bude sdílený pouze s operátory a prodejci mobilních zařízení. Tím by tak měli mít zodpovědné strany dostatek materiálu pro to, aby mohli chyby u svých zařízení odstranit.

Vzhledem k tomu, že LTE sítě jsou stále ve světě široce používané, je důležité brát tyto výsledky vážně. Během krátké doby jsme navíc svědky již druhé zprávy, která poukazuje na chyby u nejnovějších typů sítí. Je nicméně zbytečné propadat panice, operátoři jsou o nedostatcích vždy informováni s dostatečným předstihem.

Zdroje: , https://www.itpro.co.uk/security/33303/36-vulnerabilities-in-lte-4g-standard-could-enable-data-interception#14294/" title="Odkaz na zdroj" target="_blank">itpro.co.uk, itpro.co.uk, https://www.engadget.com/2019/03/27/researchers-find-36-security-flaws-in-lte/#14294/" title="Odkaz na zdroj" target="_blank">engadget.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Jiří Smrž

Fanoušek operačního systému Android, ale se zkušenostmi i s iOS a Windows Phone. Ve volném čase se rád věnuje sportům a sledování filmů nebo seriálů.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat