Google uvedl experimentální aplikaci Lookout

Google uvedl experimentální aplikaci Lookout
2019-04-22T08:14:20+02:00
• 22. 4. 2019

Zdroj: AndroidPolice.com

2

Minulý rok Google představil na vývojářské konferenci aplikaci Lookout, která je určena pro nevidomé nebo slabozraké uživatele. Dlouhou dobu byla novinka ve vývoji a nyní se pomalinku dostává na trh, ale stále má nálepku experimentální aplikace. Ostatně Google žádá, aby uživatelé zkoušeli, testovali a posílali zpětnou vazbu.

Google Lookout

Google se čím dál více zaměřuje na využívání neuronových sítí, strojového učení a dalšího pokročilého softwaru, což zastřešuje označením uměla inteligence. Právě aplikace Lookout pracuje na této úrovni a v podstatě se snaží napomoci v identifikování předmětů, objektů nebo celkově obrazu před uživatelem.

Po zapnutí aplikace se nabízí tři módy – prozkoumávání, nakupování a čtení. U prvního se snaží identifikovat vše, druhý je určen pro rozpoznání čárových kódů a třetí se snaží přečíst jakýkoliv text. Jelikož by bylo dost nepraktické, aby uživatelé chodili s mobilem v neustále natažené ruce, tak jej lze upevnit na šňůrku a pověsit si ho na krk.

V takovém případě se displej vypne, ale aplikace pokračuje v identifikování, přičemž neustále oznamuje objekty pomocí hlasového výstupu. Poklepáním na mobil můžete pozastavit identifikování nebo jej znovu spustit.

Aplikace je určena prozatím v rámci testování jen pro trh v USA, proto zpětná vazba nebude v našich končinách nejlepší. Lookout totiž používá syntézu hlasu v mobilu. Aplikace předává text v angličtině a mobil se jej snaží přetlumočit v češtině. Pokud si přepnete mobil do angličtiny, bude výsledek uspokojivější.

Kromě toho Lookout také řekne, na kolika hodinách se nachází identifikovaný objekt, aby měl uživatel lepší představu. Jak již bylo řečeno, aplikace je dostupná jen pro americký trh, navíc je určena jen pro zařízení Pixel 2/3. Pokud si ji i tak chcete vyzkoušet, můžete si stáhnout instalační APK balíček. Mimo jiné, je vyžadován minimálně Android 8.0.

logo-app Lookout Jianyu Studio NEZNÁMÁ ANDROID

Zdroje: 9to5google.com, androidpolice.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Pavel Moravec

23. 4. 2019, 20:41

Hmm ani MI8 nejde

Tadeáš Pospíšil (Britanian man)

22. 4. 2019, 15:03

Chtěl jsem vyzkoušet, ale zabili to Androidem 8☹️

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat