Google Pay získává import poukazů, slev atd. z Gmailu aktualizováno

Google Pay získává import poukazů, slev atd. z Gmailu [aktualizováno]
2019-04-16T06:45:13+02:00
• 16. 4. 2019
5

Aktualizováno 16. 4.

Před měsícem byla zachycena informace, že aplikace Google Pay nabídne možnost importu vstupenek, letenek, věrnostních karet a podobně přímo ze služby Gmail. U každé přidané položky se bude objevovat ikona Gmailu, přičemž vše, co bylo naimportováno najdete na záložce Karty.

Pro aktivaci importu musíte jít do nastavení Google Pay přes boční menu, následně zvolte položku Obecné a zde najdete možnost Import z Gmailu. Po potvrzení propojení bude Google Pay nabízet nalezené položky na záložce Karty.

Původní článek 4. 3.

Není žádným tajemstvím, proč společnost Google preferuje nabízet bezplatné aplikace a služby. Uživateli totiž nabídne velmi hladký a jednoduchý přechod do ekosystému, ze kterého často není cesta ven. 

Ovšem hlavním důvodem jsou data, která od uživatele Google získává. To se samozřejmě mnohým nelíbí, což je často důsledkem k přechodu ke konkurenčním službám. Jednou takovou službou, která o uživatelích získává mnoho dat, je Google Pay. Ta totiž americkému gigantovi poskytuje spoustu údajů o vašich návycích a další. 

Google Pay bude spolupracovat s e-mailovým klientem

A právě Google nyní chce tuto službu ještě více zpřístupnit uživatelům. Zdá se totiž, že společnost pracuje na hlubší integraci mezi službami Google Pay a Gmail. Podle nedávno zveřejněných snímků se zdá, že Google Pay bude již brzy k dispozici v e-mailovém klientovi Gmail. 

Ve své podstatě, pokud uživatel funkci aktivuje v nastavení, Google Pay automaticky importuje veškeré karty, vstupenky a další nabídky do Gmailu. V současné chvíli nevíme, kdy tato funkce bude k dispozici či v jakých zemích bude aktivována. Samozřejmě by tato novinka nabídla spoustu zajímavých možností, mezi které například patří uskutečňování platebních transakcí skrze e-mailového klienta. 

Apple Pay převálcoval Google Pay – srovnání po prvním týdnu od spuštění

Zdroj: xda-developers.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Ten Google play jede jak svině, jeden z důvodu proč odcházím od Éry. Nanakupy si strcte..

Erik Bezeréti

4. 3. 2019, 18:11

No u Airbank si můžeme nechat leda tak zdát…

co vám brání přejít?

Jiří Mrázek

5. 3. 2019, 9:51

Celková spokojenost s ostatními službami. Vyhovuje mi u nich všechno jen mi chybí Google Pay. Zatím to řeším přes Revolut. Ale rozhodně nemá smysl přecházet k jiné bance kde budu mít sice Google Pay ale ne ostatní služby v takové kvalitě jako mi je poskytuje Air.

Erik Bezeréti

5. 3. 2019, 10:48

Mám to stejně, všechny ostatní služby mi vyhovují. Mám rád i přístup banky ke klientům. Jen Google Pay mi chybí a vadí mi sveřepé lpění na vlastním řešení.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat