Mobil s 18 000mAh baterií neuspěl v crowdfundingové kampani aktualizováno

Mobil s 18 000mAh baterií neuspěl v crowdfundingové kampani [aktualizováno]
2019-04-30T06:55:20+02:00
• 30. 4. 2019
8

Aktualizováno 30. 4.

Značka Energizer zkouší své štěstí na trhu s mobilními telefony a ve své nabídce má již velké portfólio zařízení. Firma jako taková nevyrábí přímo mobily, jen si je nechává produkovat jinými společnostmi. Jedním z takových je atypický smartphone Energizer Power Max P18K Pop s výsuvnou duální přední kamerou a neuvěřitelnou baterií o kapacitě 18 000 mAh. V podstatě se jedná o powerbanku, na kterou byl „připlácnut“ smartphone.

Firma se rozhodla, že mobil jako takový uvede na trh v rámci crowdfundingové kampaně. V ní společnost požadovala 1,2 milionu dolarů. O mobilu se hodně psalo a novináři z celého světa chtěli vidět tuto cihlu na vlastní oči. Bohužel ani přes velký zájem médií se nejedná o úspěch. Kampaň končí dnes dopoledne a za celou dobu se podařilo vybrat pouze 8 746 dolarů. Konkrétně o mobil projevilo zájem 11 lidí z celého světa.

Nyní je tedy otázkou, jestli kampaň jako taková zapříčiní ukončení tohoto pokusu, nebo se společnosti pokusí uvést toto extrémně velké a těžké zařízení na trh.

Aktualizováno 20. 3.

Abyste v dnešní době zaujali na mobilním trhu, musíte nabídnout něco netradičního, respektive mobil, který ještě nikdo neviděl. I proto jsme se dočkali představení modelu Energizer Power Max P18K Pop, za jehož výrobou stojí společnost Avenir Telecom. Novinka byla již představena a zaujala baterií o kapacitě 18 000 mAh. Spíš bychom měli říci, že se jedná o power banku, na kterou byl přilepený smartphone.

Nějak jsme nečekali, že by se mobil dostal do širokého prodeje, což se nyní více méně potvrzuje. Smartphone se totiž dočkal vlastní crowdfunding kampaně. Nyní tak máte možnost si mobil předobjednat za 549 dolarů. Počet kusů za tuto cenu je omezený a po vyčerpání bude cena stoupat. Společnost Avenir Telecom si věří, jelikož k úspěšnému završení kampaně vyžaduje vybrání celkem 1,2 miliónů dolarů.

Původní článek 27. 2.

Letošní ročník veletrhu MWC v Barceloně do dnešní doby přinesl velké množství mobilních novinek a ani model nesoucí název Power Max P18K Pop rozhodně nesmí být opomenut. Společnost Energizer jej avizovala dlouho před začátkem události, ale až nyní se telefon stal oficiálním přírůstkem v portfoliu. Zařízení je výjimečné hlavně díky baterii s rekordní kapacitou, která posouvá hranice o nejednu úroveň nahoru.

Až 50 dnů bez nabíjení

V dnešním případě jdou všechny prvky výbavy stranou, protože nasazený článek o velikosti 18 000 mAh je tím nejzajímavějším. V přímém srovnání například s iPhonem Xs Max jde o více než 5násobnou kapacitu. Výrobce udává 50 dnů setrvání v pohotovostním režimu, 2 dny nepřetržitého přehrávání videí, možnost až 90 hodin telefonování nebo do plného nabití ji stačí 9 hodin.

O velkou pozornost si řekne samotné zpracování, které si řeklo o neobvyklé rozměry a atypickou hmotnost. Seznam specifikací doplňuje 6,2palcový displej s rozlišením 2 160 x 1 080 pixelů, 6GB operační paměť RAM, 128GB interní úložiště či osmijádrový procesor Helio P70 od MediaTeku. Zatímco přední panel zabírají dva senzory (16 + 2 MPx), tak záda jsou vybavena dokonce třemi snímači (12 + 5 + 2 MPx).

Výbavu uzavírá snímač otisků prstů, funkce dual-SIM, technologie rychlého nabíjení a systém Android v nejnovější verzi 9.0 Pie. Nakonec v prodeji bude prozatím jen modré provedení od června za 599 eur (tj. cca 15 373 Kč).

Zdroje: phonearena.com, gsmarena.com, trustedreviews.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Antonín Horňáček

Členem Dotekománie od samotného založení a tato věrná podpora trvá více než 10 let. Oblíbeným výrobcem je jednoznačně kalifornský Apple, ale velmi rád vzpomíná na BlackBerry a nezanevřel ani na zařízení s Androidem.

Komentáře

crowdfunding? Co to napsat česky? Možností je několik. Už je to tak odporné, až nehorázně. A nebo to napište celé anglicky, vždyť je to už jedno. OVCE

Přemysl Vaculík

VIP 20. 3. 2019, 17:49

A jak byste to napsal česky? Vhodné slovní spojení mě nenapadá.

Přemku, co třeba..Mobil Energizer P18K Pop s 18 000 mAh se dočkal kampaně společného financování,začala možnost financování, výběr peněz na projekt, dočkal se možnosti finančně přispět na tento model atd…..Tedy pokud skousnete že nebudete tak“světový“.Ale mnoho lidí to nedá a cítí se trapně a vlastně tím pádem jsou.Tak by to chtěli naspat profesionálně a použít slovo crowdfunding. Jenže jim do toho bohu dík česky napsaného článku moc nepasuje a tak to přechýlí na „crowdfundingové“ a je to.Sice je to hnus blábol, ale zní to Emericky.

Přemysl Vaculík

VIP 21. 3. 2019, 8:14

Dobře, příště to zkusím podat jinou firmou.

Milé překvapení. Děkuji

Divím se, že není integrován paralyzér :)
To je cihla, jak hrom.
Njn, daň za baterii.

Přemysl Vaculík

VIP 28. 2. 2019, 6:43

Paralyzér? Tem tam je ve své podstatě. Když po někom hodíte ten mobil…. :D

To máte pravdu 😂
Jen si nedokážu představit, že si to někdo koupí.
Výdrž je obdivuhodná a asi se na to budou dobře lovit puberťačky, když si ho dáte do přední kapsy u kalhot 😉 , ale jinak dost úlet mašinka.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat