BrandZ vybral 50 nejcennějších značek z Číny

BrandZ vybral 50 nejcennějších značek z Číny
2019-04-06T09:00:12+02:00
• 6. 4. 2019

Nový žebříček 50 nejcennějších značek původem z Číny dala dohromady společnost BrandZ, která se pyšní světově největší databází a tu průběžně aktualizují již od roku 1998. Při výběru firem do aktuálního složení bylo bráno v potaz, aby působila na celosvětovém trhu. Vydaná zpráva přichází s 15% nárůstem v meziročním srovnání, což jednoznačně potvrzuje čím dál větší zájem nejen o telefony od čínských výrobců.

Huawei tahounem

První místo s 1 862 body (tzv. Brand Power) patří společnosti Huawei, která za poslední rok posílila své postavení o 22 % a nezdá se, že by se mělo v následujících letech něco měnit. Druhou příčku zabralo Lenovo s 1 698 body a na paty jim šlape známý obchod Alibaba (1 624 bodů) nebo Xiaomi (1 068 bodů). Ovšem oba mají více než 40% nárůst, takže nelze vyloučit, že už v příštím roce budou chtít mířit do hlavního čela.

Za největšího skokana můžeme označit firmu Gree s nárůstem 89 %. Ta je zaměřena na klimatizace, odvlhčovače či čističky vzduchu. Zmínku si ještě zaslouží také producent robotických vysavačů Ecovacs, jehož nárůst atakuje hranici 75 %. Naopak velký propad prodělalo herní studio Elex (- 68 %) a výrobce telefonů ZTE (- 40 %). Nakonec všechny příčky lze projít v níže přiloženém snímku.

Zdroj: gizmochina.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Antonín Horňáček

Členem Dotekománie od samotného založení a tato věrná podpora trvá více než 10 let. Oblíbeným výrobcem je jednoznačně kalifornský Apple, ale velmi rád vzpomíná na BlackBerry a nezanevřel ani na zařízení s Androidem.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat