Apple zvažoval odkoupení 5G od Intelu

Apple zvažoval odkoupení 5G od Intelu
2019-04-28T15:59:34+02:00
• 28. 4. 2019
2

Větší výrobci mobilních telefonů začínají pomalinku lákat na 5G technologii u svých nejvybavenějších top modelů. Vzhledem k tomu, že 5G sítě se teprve začínají budovat a zatím jsou jen na omezeném počtu trhů, tak ještě nemá moc smysl kupovat takto vybavené zařízení. Na druhou stranu se jedná i o prestiž a marketingovou příležitost. Firmy se tak mohou pochlubit, že opět mají inovativní zařízení. Ačkoliv již nyní najdeme na trhu několik smartphonů s 5G, tak v případě Applu si budeme muset počkat. Dokonce to vypadalo, že by Apple mohl přijít jako jeden z posledních s touto technologií u iPhonů.

Apple zvažoval odkoupení 5G

Kvůli soudním sporům, které vedly společnosti Apple a Qaulcomm, byly iPhony s 5G v nedohlednu. Spolupráce s jinými společnostmi byla nepředstavitelná, nebo zde byly problémy s kapacitou výroby. Nedávno se ale Apple udobřil s Qualcommem, což otevřelo rychlejší cestu k iPhonu 5G.

Nyní se ale dozvídáme, že ještě před smírem se vedlo jednání se společností Intel, přičemž hlavním tématem bylo odkoupení 5G technologie, respektive divize Intelu. Díky tomu by mohl Apple vyvíjet 5G pro své iPhony, ale vzhledem k nové spolupráci s Qualcommem bylo celé jednání ukončeno.

Intel se již vyjádřil, že zvažuje prodej 5G pro mobilní telefony, přičemž se objevilo několik zájemců. Pro tento obchod si Intel najal společnost Goldman Sachs, která má zastřešovat veškerá jednání a případný prodej. Dokonce některé zdroje naznačují, že je Intel otevřen i možnosti, že by skutečně 5G prodal Applu.

Pokud by Apple skutečně odkoupil tuto část od Intelu, mohl by si jednou vyvíjet 5G technologii sám. Sice by se svými modemy nepřišel na trh v dohledné době, ale v budoucnu by se nemusel spoléhat na Qualcomm. Ostatně celé udobření nepřišlo levně a také licenční poplatky jsou o něco vyšší.

Zdroj: 9to5mac.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Chyba se vloudila:
„Pokud by Apple skutečně odkoupil tuto část od Applu“

Přemysl Vaculík

VIP 28. 4. 2019, 16:37

Hups, díky.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat