Apple opět před soudem, tentokrát kvůli starším iPhonům

Apple opět před soudem, tentokrát kvůli starším iPhonům
2019-04-27T16:30:50+02:00
• 27. 4. 2019
2

Společnost s logem nakousnutého jablka to v poslední době nemá vůbec jednoduché, neboť musí neustále řešit různé soudní procesy. Nedávno ji největší starosti dělal výrobce procesorů Qualcomm, který Apple žaloval kvůli licenčním poplatkům a hlavně také kvůli porušení smlouvy NDA – Apple předal klíčové informace Intelu. Nyní ale musí řešit další velkou nepříjemnost.

Apple musí řešit další soudní proces

Apple dle nové žaloby prodával iPhony s vadnými hardwarovými tlačítky pro vypnutí a zapnutí telefonu / displeje. O této skutečnosti však své uživatele vůbec neinformoval. Žalobci ve své žalobě uvádí, že modely typu iPhone 4, iPhone 4S a iPhone 5 byly těmito vadnými tlačítky vybaveny. 

Tlačítka se po nějaké době začala zasekávat či dokonce přestala fungovat úplně. Problém však byl, že Apple o této chybě věděl, ovšem za pozáruční opravy si nechával i nadále platit. A právě tyto finance chtějí nyní někteří zákazníci zpětně proplatit. Americká společnost s logem nakousnutého jablka se samozřejmě proti této žalobě odvolala s tvrzením, že o žádné protiprávní jednání nešlo. 

Soudní proces by měl proběhnout 25. října letošního roku, a to na území Kalifornie. Jak celá věc dopadne je nyní samozřejmě ve hvězdách. Největší bizarností je fakt, že si uživatelé začali stěžovat až o několik let později. I na tuto skutečnost bude pochopitelně soud přihlížet. 

Zdroj: macrumors.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Matěj Vondráček

27. 4. 2019, 16:47

Vsázím si na Apple

Zdeněk Koutský

VIP 27. 4. 2019, 21:52

Taktéž si myslím, že tento soudní proces vyhraje Apple.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat