WhatsApp testuje hledání obrázků a webový prohlížeč v aplikaci

WhatsApp testuje hledání obrázků a webový prohlížeč v aplikaci
2019-03-25T07:52:16+02:00
• 25. 3. 2019
1

WhatsApp se v poslední době soustřeďuje na řešení problému se spamem a také s nepravdivými zprávami (fake news), ale nejsou to jediné změny, které se dějí v této populární komunikační službě. Nyní se ukazuje, že se pracuje na dalších užitečných funkcích, byť jedna z nich opět napomůže s odhalením nepravdivé informace.

WhatsApp a reverzní hledání obrázků

Možná jste se již dostali do situace, kdy jste si potřebovali ověřit informaci o obrázků. Respektive jste mohli obdržet fotografii, o které jste pochybovali. Do této chvíle jste si ji museli stáhnout do zařízení, následně nahrát do vyhledávání Google a přesvědčit se, jestli se vyskytuje na internetu a případně s jakými informacemi se pojí.

V rámci aplikace se nyní testuje možnost přímého vyhledávání skrze aplikaci. U konkrétní aplikace se nabídne tlačítko pro vyhledání, načež jsou zobrazeny výsledky vyhledávání. Novinka bude dostupná pro přijaté i odeslané fotografie a obrázky.

Webový prohlížeč s aplikaci

Další novinka je možnost zobrazení webové stránky přímo v aplikaci jako takové. Google představil tuto komponentu již před nějakou dobou, přičemž u ní nabízí pokročilejší funkce. Jednou z nich je varování, když se bude jednat o podezřelou webovou stránku.

WhatsApp si až nyní pohrává s touto možností a pravděpodobně bude možné ji vypnout a nechat stránky zobrazovat ve výchozím prohlížeči, který je dostupný na konkrétním zařízení. Zobrazení stránek přímo v aplikaci WhatsApp bude k dispozici jen na smartphonech s Androidem minimálně ve verzi 4.1.

V tuto chvíli není ani jedna novinka k dispozici a teprve se testují. Kdy se objeví ve stabilní verzi aplikace, zatím není známo.

Zdroj: gsmarena.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Richard Fabián

25. 3. 2019, 9:26

Jediné co chci, aby zůstal jednoduchý a bez zbytečností jako má klasický messenger! V momentě, kdy se to změní jdu prostě jinam. Už teď mám polovinu lidí na Signalu a pomalu tam přidávám další…

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat