Služba Apple News+ porušuje pravidla App Storu dle bývalého Apple vývojáře

Služba Apple News+ porušuje pravidla App Storu dle bývalého Apple vývojáře
2019-03-31T08:29:07+02:00
• 31. 3. 2019

Pamatujete si na to období, kdy Apple neustále vracel vývojářům aplikace, neboť porušovaly zásady a podmínky App Storu? Nyní se zdá, že tvůrce legendárního obchodu s aplikacemi okusí vlastní medicínu. 

Apple News+ aneb krátké představení

Společnost na své poslední konferenci „It’s show time“ představila hned několik nových služeb. Zajímavým překvapením byla novinka v podobě Apple News+. I tentokrát došlo na ujištění, že služby jsou jednoduché pro použití, zabezpečené a hlavně moderované, aby vše bylo lepší, plynulejší a relevantnější. I zde bylo zdůrazněno, že jde hlavně o relevanci a přesnost informací, což naráží na problém kolem falešným zprávám (fake news).

V Apple News + najdeme magazíny zaměřené na módu, vědu, přírodu, sport a další témata. Celkem jich je nyní něco přes 300. Apple tuto službu bude nabízet za 9,99 dolarů měsíčně, což je zhruba 227 Kč. 

Apple News+ porušují pravidla App Storu

Nová služba ale trpí hned několika problémy. Apple News+ disponovalo bezpečnostní chybou, díky které bylo možné stahovat magazíny bez zaplaceného předplatného. Nyní byla objevena další chyba, ta se však týká porušení vlastích podmínek propagace v rámci platformy App Store.

Lehce bizarní je, že o této skutečnosti informoval vývojář Dave DeLong, který sám pro Apple pracoval celých sedm let. Aplikace by jeho slov měla být odstraněna, neboť propagační stránka Apple News+ neobsahuje odkaz na zásady ochrany osobních údajů či stránku s podporou. Jinými slovy, není nikde uvedeno, jakým způsobem bude možné předplatné zrušit. 

Dalšího pochybení se Apple dopustil v případě ceny. V podmínkách App Storu je totiž psáno, že cena musí být ze všeho nejvíce vidět. Ovšem v případě Apple News+ se cena zobrazí až po kliknutí na Try It Free. Je velmi pravděpodobné, že bude Apple žalován.

Zdroj: 9to5mac.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat