AirPods kralují trhu s bezdrátovými sluchátky, ne však na dlouho

AirPods kralují trhu s bezdrátovými sluchátky, ne však na dlouho
2019-03-31T12:11:33+02:00
• 31. 3. 2019
2

Counterpoint Research vám zřejmě nemusíme nijak podrobně představovat. Všichni jistě víte, že se jedná o jednu z největších analytických společností zaměřující se hlavně na produkty Applu. A právě Counterpoint Research se rozhodl zveřejnit novou a zajímavou studii. 

Tentokrát se zaměřil na bezdrátová sluchátka AirPods, která podle analýzy jednoznačně dominují trhu. Může za to samozřejmě velká obliba mezi uživateli, kteří jsou i přes vyšší cenu schopni AirPods zakoupit. A to je mimo jiné hlavní důvod, proč jejich podíl v posledním čtvrtletí loňského roku tvořil 60 %.

AirPods zaujímá neuvěřitelných 60 % trhu

Jde o velmi slušné číslo. Dalo by se říci, že 60 % všech prodaných bezdrátových sluchátek jsou ta od Applu. Americká společnost s logem nakousnutého jablka tak svou úlohu zvládla na jedničku. Podle analytických společností to ale Apple nebude mít vůbec jednoduché. 

Na trhu se totiž objevuje čím dál tím silnější konkurence, jako je například JLab a QCY. Na našem malém trhu zřejmě nejsou tak populární, ovšem ve světě jde o velmi oblíbená sluchátka. Zatopit by AirPods mohla také nová bezdrátová sluchátka od konkurenčního Samsungu, tedy Galaxy Buds. 

Máme tu ale ještě jednu zajímavost. Dle slov Counterpoint Research mohl mít Apple daleko lepší čísla. Mnoho zákazníků v loňském roce očekávalo příchod druhé generace AirPods, čímž se podíl na trhu zastavil „jen“ na 60 %. Kdyby tedy Apple sluchátka představil dříve, anebo by se na internetu nešířily spekulace, situace by byla o poznání lepší.

Zdroj: 9to5mac.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Kuba Jelínek

31. 3. 2019, 14:26

Když píšete ,,nová bezdrátová sluchátka od konkurenčního Samsungu…“, tak si opravte chybu, jelikož nová sluchátka od Samsungu se jmenují Galaxy Buds… Gear IconX jsou první generace..

Zdeněk Koutský

VIP 31. 3. 2019, 14:59

Kubo, děkuji moc za upozornění, chyba opravena

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat