Skládací iPhone může mít samovyhřívací displej, aby nedošlo k poškození

Skládací iPhone může mít samovyhřívací displej, aby nedošlo k poškození
2019-03-08T08:56:58+02:00
• 8. 3. 2019
1

Éra skládacích telefonů je v plném proudu, především tedy díky nedávnému představení modelů Samsung Galaxy Fold a Huawei Mate X. Stále ale není jasné, zda se do této kategorie bude angažovat i jablečná společnost. 

Není žádným tajemstvím, že se Apple o skládací telefony zajímal. Dokonce má hned několik registrovaných patentů. Nikdy se ale na internetu neobjevila informace, že by se Apple o skládací telefony zajímal více do hloubky.

Skládací iPhone by měl nabídnout samovyhřívací displej

Společnost Apple si nedávno nechala registrovat další patent pod názvem „Electronic Devices With Flexible Displays“, neboli „Elektronické Zařízení S Flexibilním Displejem“. Nový patent poukazuje na problémy spjaté s flexibilními displeji. Dle všeho jsou skládací telefony více náchylné k poškození při ohýbání za studena. A právě tento patent od Applu popisuje, jak by tomuto problému mohl zabránit. 

Například je zde popsána situace, kdy část displeje, která se ohýbá, může být zahřáta rozsvícením pixelů v dané části obrazovky. Alternativně by pak mohl být použit topný prvek nebo jiná tepelná konstrukce.

V patentu je mimo jiné zmíněno, že skládací telefon po vzoru Applu může být vybaven magnetickým zámkem, který by zabránil sklápění nebo rozložení zařízení za velmi nízkých teplot, čímž by bylo zabráněno k poškození displeje. V současné chvíli je nepravděpodobné, že bychom se dočkali skládacího iPhonu. Apple už nějakou chvíli nepředstavuje novinky disponující experimentálními technologiemi. Spíše si počká, až budou k dispozici ověřené postupy a upraví si je podle svého.

Tudíž zveřejněný patent spíše dává představu o tom, že již nyní se Apple zabývá problémy, které budou běžné u skládacích zařízeních.

Zdroj: macrumors.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Tadeáš Pospíšil (Britanian man)

8. 3. 2019, 15:33

„Electronic Devices With Flexible Displays“ znamená „Elektronická zařízení s flexibilním displejem“ s ne „Elektronické Zařízení S Flexibilním Displejem“

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat