Nintendo možná plánuje 2 nové konzole, dočkat bychom se jich mohli již v létě

Nintendo možná plánuje 2 nové konzole, dočkat bychom se jich mohli již v létě
2019-03-30T14:52:50+02:00
• 30. 3. 2019

V posledních týdnech se objevují stále další novinky v herním průmyslu, konkrétně v sekci nových platforem/konzolí. Posledním velkým hitem, který bude velmi pečlivě sledován, je Google Stadia. Ta sice bude využívat jako prostředníka Google Chromecast, ale dostane svůj vlastní ovladač. Teď ovšem přichází na scénu Nintendo, které podle nových zdrojů plánuje hned dva nové modely ve stylu své populární herní konzole Nintendo Switch.

Skoro PlayStation a Switch DS?

Bohužel se nejspíše nedočkáme tak výkonné konzole, jako je Playstation nebo Xbox od Nintenda, ovšem opomenutelné modely to také nebudou. Dražší z těchto dvou zařízení by mělo údajně cílit na náročnější hraní. Asi se sice nedočkáme 4K nebo HDR, ale mohli bychom zde vidět více možností například pro streamování herního obsahu na platformy jako Youtube nebo Twitch.

Druhý, levnější model bude jakousi nostalgií. Zařízení by totiž mělo být následovníkem posledního modelu Nintenda DS, které bylo představeno v roce 2015. I tady detaily známy nejsou, ovšem očekávat můžeme krom dvou displejů lepší rozlišení, podporu pro náročnější hraní (v rámci možností) nebo třeba lepší kameru.

V současnosti se očekává, že tyto dva nové modely vyjdou na světlo světa v červnu na E3 v Los Angeles. Největší otázkou je v současnosti také to, zda bude nová konzole od Nintenda čelit velké konkurenci právě kvůli stále přibývajícím online platformám, jako je například Google Stadia. Možná se Nintendo touto novou řadou konzolí Switch příslovečně střelí do nohy, a možná to taky bude kolosální úspěch. To se dozvíme už za pár měsíců.

Zdroj: thenextweb.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Tomáš Hubka

Student IT, notorický hráč her jak na počítači tak na mobilu, nadšenec do mobilních aplikací a fanoušek seriálů.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat