Definitivní tečka za službou Inbox by Gmail aktualizováno

Definitivní tečka za službou Inbox by Gmail [aktualizováno]
2019-08-30T10:15:32+02:00
• 30. 8. 2019
17

Aktualizováno 30. 8.

Už je to několik měsíců, co jsme se museli rozloučit s aplikací Inbox by Gmail. Nakonec jsme se dozvěděli, že Google takto učinil kvůli slabým číslům. Aplikace ani web nefungují nějakou dobu, ale starší verze aplikace (1.72, 1.77, 1.78) pro Android se daly ještě používat, tedy až do tohoto týdne. Google ale odpojil i poslední zbytky uživatelů a služba Inbox by Gmail je definitivně mrtvá.

Používali jste ji? Jakou alternativu jste zvolili?

Aktualizováno 1. 4.

V polovině března jste mohli zaznamenat v aplikaci Inbox by Gmail, že aplikace jako taková končí na začátku dubna. Měli jste ale možnost si vybrat, jestli ještě budete používat aplikaci Inbox nebo použijete původní Gmail. Sice k ukončení mělo dojít až 2. dubna, ale už dnes služba nedovoluje využití aplikace. Webová verze ještě funguje, ale zřejmě během pár hodin dojde k ukončení.

Aktualizováno 19. 3.

Aplikace Inbox by Gmail dnešním dnem oznamuje uživatelům, že oficiálně za 14 dnů končí. Zároveň se zobrazuje výzva k přechodu na Gmail, který adoptoval většinu funkcí. Konkrétně se tedy jedná o datum 2. dubna, tedy ve stejný den, kdy ukončí provoz i sociální síť Google+.

Aktualizováno 17. 10.

Minulý měsíc jsme se dozvěděli, že Google ukončuje experimentální službu Inbox by Gmail. Ne dlouho na to se objevily informace, že pravým důvodem byla malá uživatelská základna. Nyní víme, že k ukončení dojde na v březnu příštího roku, ale již nyní se objevují přípravy. Konkrétně z aplikace mizí možnost vypnutí notifikací pro Gmail.

V samotném zdrojovém kódu byly objeveny přípravy oznámení o nedostupnosti některých služeb a také informativní text, který se zobrazí s před ukončením služby a aplikace. Je docela možné, že nedojde k ukončení služby ze dne na den, ale postupem času bude funkcionalita omezována. Dá se předpokládat, že se budou objevovat také výzvy k přechodu na Gmail a Google Tasks.

Původní článek 12. 9.

Dnes jsme se dočkali mnoha novinek od Applu a většina společností raději v tento den nic nepředstavuje, jelikož se nejen technologický svět soustřeďuje na nové iPhony. Možná i proto si Google vybral právě dnešní datum k nepatrnému oznámení, které nepotěší uživatele Inboxu od Gmailu.

Inbox by Gmail

„Inbox končí, přesuňte se na Gmail“

Prostřednictvím Twitter účtu bylo oznámeno, že služba Inbox by Gmail končí. Konkrétně bylo stanoveno, že se tak stane koncem března roku 2019.

V příspěvku také najdeme odkaz na stránky podpory, kde se dozvídáme pouze, co nabízí původní služba Gmail:

  • Některé oblíbené funkce z Inboxu jsme přidali i do Gmailu. 
    • Odložení e-mailů: E-maily si můžete odložit na datum nebo čas, který se vám bude víc hodit. Přečtěte si, jak odložit e-maily v Gmailu.
    • Připomenutí e-mailů: Gmail může občas přesunout staré e-maily do horní části doručené pošty s návrhem, abyste na ně odpověděli nebo je připomněli příjemci. Přečtěte si, jak tato připomenutí zobrazit a skrýt.
    • Akce při najetí kurzorem: Na počítači můžete na e-maily v doručené poště umístit kurzor a bez otevření rychle provádět různé akce (například zprávu archivovat nebo označit jako přečtenou).
    • Chytré odpovědi: Na e-maily můžete rychle odpovídat díky frázím, které jsou navrhovány na základě textu přijaté zprávy. Přečtěte si, jak používat chytré odpovědi.

Přímo na stránce podpory je následně jen uvedeno, že podpora Inboxu skončí v roce 2019. Díky získaným informacím zahraničních médií se ale dozvídáme, že služba jako taková nezanikne. Bude nadále fungovat, ale již se nedočkáme jakýchkoliv novinek.

Samozřejmě je otázka, jak dlouho bude Inbox fungovat. Je možné, že Google upřesní informace později. V tuto chvíli je ale osud Inboxu sečten. Zatím musíme počkat, co se přesně stane s webovou verzí stejně jako s aplikacemi.

Zdroje: androidpolice.com, androidpolice.com, 9to5google.com, droid-life.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Dominik Chrástecký

30. 8. 2019, 17:25

Velká škoda, Inbox jsem používal rád, ale přešel jsem na Gmail už dřív, zhruba v době, kdy Google začal ukazovat v Inboxu hlášku, že Inbox končí.

Hlavně když neruší Gmail i když u googlu je možné vše. Nechápu politiku Google něco nového zavedou člověk si na to zvykne a už to ruší.

David Nejeral

2. 4. 2019, 6:34

Je to bída. Suprový next-gen e-mail, kde se vám email proměnil v podstatě v úkol, který jste si mohli odškrtnout jako splněný. Pěkný vzhled, náhled obrázku již v náhledu emailu. Automatické třídění do logických skupin. Připnutí emailu a zobrazení jen připnutých… Gmail je proto tomu chaoticky.

Hakus von Tyros

1. 4. 2019, 21:50

Škoda.

Hakus von Tyros

19. 3. 2019, 6:59

Škoda, škoda.
Z mého pohledu to byla velice povedená – praktická aplikace.

Hakus von Tyros

14. 9. 2018, 14:17

Škoda. Velice přehledné a tím i praktické.

Přijde mi že do vedení Googlu a vývoje designu nastoupila parta ambiciózních buzíků. Stačí se podívat na ty přihřátý barvičky v Materiál Desingu 2. Tohle nikoho jiného snad ani napadnou nemůže. A to že všechny aplikace které za něco stáli nebo měli šanci na úspěch, ukončili a zrušili tak to svědčí navíc o tom, že to budou nevěrný děvky :D :D :D

Hakus von Tyros

15. 9. 2018, 21:18

Děs a běs. Ptám se. Proč(?) váš výraz „….. ambiciózních buzíků“.
Umíte více než „buzíci“?
Pokud ano, tak to veřejnosti předveďte. Vy hloupý osle ????.

Entony Boos

13. 9. 2018, 7:28

Škoda, Inbox mě bavil :-/

Hakus von Tyros

15. 9. 2018, 21:39

Souhlas.
Pro mně je Inbox v první řadě koukatelný a tím pádem i přehledný.

Dodneška nechápu, co je inbox. Ale očividně mi to nijak nevadí.

Přemysl Vaculík

VIP 13. 9. 2018, 7:11

Inbox je webový klient a aplikace pro email od Googlu.

Hakus von Tyros

15. 9. 2018, 21:33

Jak si tak pročítám ….. .
Zřejmě to nemáte vůbec jednoduché. Neznalost není ostudou. Ale vulgarita některých vašich korespondentů je opravdu zarážející hnus.
Viz např. téma: „Inbox“ – pan(?) Stanislav Kadlec.

Hakus von Tyros

15. 9. 2018, 21:03

Hih ????. Nebylo by pro vás lepší koupit si hejno poštovních holubů?

Holubi by mi moc nepomohli. Vzhledem k tomu, že webové rozhraní gmailu jsem nenavštívil několik let, neměl jsem ani potřebu inbox využít. Já prostě považuji používání webového rozhraní mailu za sebetrýznění, resp. masochismus, a proto využívám 6 různých účtů v jednom klientovi přes IMAP, jak na PC, NTB, tak i v mobilu. Neumím si představit tu hrůzu, mít vše sdruženo právě v gmailu v prohlížeči….. Ale každému očividně vyhovuje něco jiného…

Game Rebell

12. 9. 2018, 22:31

Já osobně preferuji UI a obecně způsob ovládání Inboxu. Především co se mobilní aplikace týče. Gmail pro Android mi přijde mnohem zmatenější než Inbox který mi krásně třídí poštu, vybírá to podstatné, atd.

Erik Bezeréti

12. 9. 2018, 22:13

Té strategii Googlu vážně nerozumím, pokud tedy vůbec nějaká existuje. Proč neustále vyvíjí aplikace, které po pár letech pošle k ledu? Hangouts měl dobře nakročeno stát se univerzálním komunikátorem. Experiment Allo skoro nemá cenu komentovat. Teď zase Inbox.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat