BlackBerry žaluje Twitter za porušení šesti patentů

BlackBerry žaluje Twitter za porušení šesti patentů
2019-03-07T10:08:20+02:00
• 7. 3. 2019

Již před rokem bývalý výrobce telefonů BlackBerry žaloval sociální síť Facebook, Instagram a WhatsApp kvůli porušeným patentům týkajícím se zasílání zpráv. Během několika měsíců však Facebook napadl BlackBerry ze stejných důvodů.

Tyto dva případy jsou stále v soudním sporu, ale společnost Blackberry se dostala do dalšího procesu – nyní podal žalobu kvůli porušení patentu ze strany Twitteru. Dle oficiálního vyjádření se sociální síť Twitter dopustila porušení šesti patentů týkajících se oznámení a mobilní reklamy. 

BlackBerry rozjel boj proti Twitteru

Zatímco BlackBerry obvinil Facebook z věcí, jako je označování osob na fotografiích, kombinace mobilních her a zpráv, používání kryptografických technik pro zabezpečení a aktualizace stavu navržené pro optimalizaci výdrže baterie, společnost dále uvádí, že Twitter vytvořil aplikace pro mobilní zasílání zpráv, které porušují patenty BlackBerry. 

Celá stížnost čítá 98 stran, a dokonce je k dispozici ke přečtení zdarma na webu CrackBerry, což je zpravodajské fórum pro uživatele BlackBerry). Společnost BlackBerry se pochopitelně snaží vše vyřešit mimo soudní cestou, tudíž navrhuje Twitteru odpovídající finanční odškodnění. 

Zdroj: techradar.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat