Apple koupil startup Laserlike zaměřující se na AI

Apple koupil startup Laserlike zaměřující se na AI
2019-03-16T17:29:54+02:00
• 16. 3. 2019

Americká společnost s logem nakousnutého jablka údajně získala Laserlike, tedy nový startup zaměřující se na AI technologie (strojové učení). Apple tak má zájem do budoucna posílit a vylepšit umělou inteligenci, včetně hlasového / virtuálního asistenta Siri. 

Apple chce výrazně podpořit vývoj AI

Zajímavé na celé akvizici je, že společnost Laserlike založili inženýři z konkurenčního Googlu. Ti vyvinuli speciální technologii, která sleduje novinky a další témata. Čas od času Apple zakoupí zajímavé startupy, které mu v budoucnu přinesou kýžené ovoce. V minulosti se tomu tak stalo již nesčetněkrát. 

V současné chvíli se tak Laserlike připojí k týmu Applu, ve kterém budou společně pracovat na budování vyspělejší a chytřejší umělé inteligence. Pokud by se jablečné společnosti povedlo vyvinout výkonnější algoritmus pro strojové učení, mohla by hlasová asistentka Siri dostat zcela nový rozměr. 

Uvidíme, jak nakonec bude celá spolupráce fungovat v praxi. Doposud nebyla zveřejněna přesná čísla týkající se akvizice, což není žádným překvapením, neboť si Apple vždy tyto informace snaží co nejvíce chránit před širokou veřejností. Tak či onak doufejme, že se v budoucnu dočkáme značného vylepšení, Siri by novinky slušely. 

Zdroj: technobuffalo.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat