Aplikace Clipper (Clipboard Manager) zahájila ukončení kvůli Androidu Q

Aplikace Clipper (Clipboard Manager) zahájila ukončení kvůli Androidu Q
2019-03-22T06:44:23+02:00
• 22. 3. 2019
6

V naší mini sérii vás informujeme, jaké novinky se nacházejí v Androidu Q, který je nyní dostupný v první beta verzi. Ne vše je hotové a některé věci čekají na opravu. Zároveň se objevují i nová pravidla a restrikce, většinou z bezpečnostních důvodů. Jedna změna má již nyní dohru, byť trochu radikální.

Clipper (Clipboard Manager) pomalinku končí

Jednou ze změn, které se dotknou některých aplikací, je omezení přístupu k datům, které kopírujete vkládáním do schránky. V Obchodě Play najdete nejrůznější správce, přičemž některé aplikace přímo na pozadí hlídají a kopírují vše, co vložíte do schránky. Následně si můžete procházet historii, třídit data a podobně.

Právě tento přístup Android Q upravuje, nebo spíše omezuje přístup do schránku aplikacím, které tak činí na pozadí. Jednou z takových aplikací je například Clipper (Clipboard Manager). V tomto týdnu došlo na oznámení, že ukončují komponentu Clipper Sync společně s webovou stránkou. V podstatě končí synchronizace.

Konkrétně datum ukončení Clipper Sync bylo stanoveno na 1. května tohoto roku. Sama aplikace Clipper (Clipboard Manager) bude fungovat lokálně, dokud neaktualizujete smartphone na Android Q, nebo si nekoupíte mobil s tímto systémem. Možnost exportu synchronizovaných dat bude do 1. ledna 2020.

Jedná se o poměrně drastické řešení, jelikož může trvat i několik let, než bude mít Android Q nějaké silnější zastoupení mezi mobilními telefony. Navíc sama aplikace má přes milion stažení, tudíž mnoho uživatelů bude velmi znepokojeno tímto rozhodnutím.

logo-app Clipper - Clipboard Manager rojekti Zdarma ANDROID

Zdroj: androidpolice.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Sepp Winkler

22. 3. 2019, 13:04

Pridávaním ďalších a ďalších reštrikcií sa pre náročného používateľa stáva Android nepoužiteľný a nepriateľský systém. Najskôr prístup k hovorom, k denníku hovorov, teraz schránka. Jasne, G chce len blbečkov, čo budú sledovať reklamu, kupovať hudbu a videá a hlavne – platiť, platiť, PLATIŤ! A konkurencia nie je, takže Page a Brin môžu byť spokojní :(

Přemysl Vaculík

VIP 22. 3. 2019, 13:15

Pozor, zde nedošlo k zákazu aplikací pro správu schránky, jen nebude možné nechat běžet takovou aplikaci na pozadí, aby ukládala všechno, co se vloží do ní.

Sepp Winkler

22. 3. 2019, 13:50

Tak ale to má asi rovnaký výsledok, nie? :) Zmysel by to malo, ak by to používateľ mohol povoliť.

Přemysl Vaculík

VIP 22. 3. 2019, 13:56

Dle mého názoru nemá.

Sepp Winkler

22. 3. 2019, 14:58

Mohli by ste to trochu rozviesť, lebo tomu nerozumiem. Správca schránky, čo nemôže bežať na pozadí, sa používať moc nedá :)

Přemysl Vaculík

VIP 22. 3. 2019, 15:05

Mohou fungovat při přímé manipulaci se schránkou, tedy na povel uživatele, ale nebudou fungovat automaticky – automaticky nebudou sbírat data.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat