Nový čip od Spreadtrum poprvé nasadí Alcatel a ZTE

Nový čip od Spreadtrum poprvé nasadí Alcatel a ZTE
2019-02-11T09:29:44+02:00
• 11. 2. 2019

Společnost Spreadtrum získala na svoji stranu první dva výrobce chytrých telefonů, kteří do chystaných novinek nasadí nový procesor s označením SC9863A a poprvé je zřejmě uvedou během letošního veletrh MWC v Barceloně. Zatímco firma Alcatel uvede model 1s, tak čínské ZTE oznámí telefon s názvem Blade A5 2019. Mezi oběma zástupci bude několik zásadních rozdílů, i když známe minimum prvků výbavy.

Každý jiným směrem

Alcatel 1s (kódové označení Faraday) o sobě prozrazuje displej s rozlišením 1 440 x 720 pixelů, který po hardwarové stránce doplní operační paměť RAM o velikosti 3 GB. Softwarovou část zastoupí systém Android v aktuální verzi 9.0 Pie. Přírůstek od ZTE se stane dalším reprezentantem programu Android Go (9.0 Pie), což navíc dokazuje například pouze 1GB operační paměť RAM.

Čipová sada stále ponese značku Spreadtrum, přestože se čínská firma v loňském roce přejmenovala na Unicom. Konkrétně procesor SC9863A dostal osm jader Cortex-A55 běžící pod taktovací frekvencí 1,6 GHz a grafický čip PowerVR GE8322. Ostatní informace včetně prodejních cen přinesou další dny, kdy se budeme přibližovat k oficiálnímu představení ze stran výrobců.

Zdroj: xda-developers.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Antonín Horňáček

Členem Dotekománie od samotného založení a tato věrná podpora trvá více než 10 let. Oblíbeným výrobcem je jednoznačně kalifornský Apple, ale velmi rád vzpomíná na BlackBerry a nezanevřel ani na zařízení s Androidem.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat