MUJA – dotykový panel pro hráče aktualizováno

MUJA – dotykový panel pro hráče [aktualizováno]
2019-02-04T07:00:54+02:00
• 4. 2. 2019

Aktualizováno 3. února

HandScape, výrobce nového dotykového zařízení pro hráče s názvem MUJA, oficiálně uvedl produkt na začátku února a zveřejnil jeho cenu. V původním článku jsme předpokládali cenu kolem 100 dolarů (2 200 Kč) při běžném prodeji a s 50% slevou při crowdfundingové kampani. Cena je nakonec přesně taková, jak jsem čekali, tedy 99 dolarů při „běžné“ koupi a 49 dolarů (1 100 Kč) při koupi přes Indiegogo. Zdá se vám taková cena adekvátní?

Původní článek 27. ledna

Společnost HandScape, která sídlí v Číně v Šen-čenu, představila novou dotykovou podložku pro chytré telefony s názvem MUJA, která se přisaje k zadní části telefonu pomocí gumových přísavek. Následně je rozdělena do čtyř částí, každá slouží jako dotykový prostor pro jeden prst. HandScape chce prodávat novinku pravděpodobně ze cenu v řádech tisíců korun českých, zatímco konkurence prodává podobné věci v řádu stokorun.

Co podložka nabízí?

MUJA nabízí prostor pro čtyři prsty a hráč si může sám přiřadit funkce k daným klávesám. Podložka má kapacitu 450 mAh a má vydržet 56 hodin klikání. Nabíjení bude probíhat pomocí zastaralého micro USB. K telefonu se připojí pomocí Bluetooth 4.2 a fyzicky ji k telefonu připojíte pomocí gumových přísavek. Gumové přísavky vytvoří prostor mezi tělem telefonu a samotnou podložkou, tedy teplo z telefonu může plynule odcházet pryč. Více informací ke gamepadu nebylo zatím prozrazeno. Zajímavá bude celková váha zařízení, pokud by bylo příliš těžké, vůbec by neulehčila hraní, jelikož by telefon při delším hraní ztěžknul.

MUJA

Zatím nebyla zveřejněna cena nové podložky ke hrám na telefonu, avšak dle předchozích kampaní firmy HandScape můžeme čekat cenu kolem 100 dolarů, v přepočtu 2 200 Kč. Společnost láká na 50% slevu při nákupu přes crowdfundingovou kampaň bude cena doopravdy nižší. Sbírání peněz by mělo začít začátkem února. Každopádně konkurenční produkty v podobě jiných gamepadů jsou k mání již za stokoruny.

Zdroje: handscape.com, indiegogo.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Karel Čapka

Absolvent mediálních studií a žurnalistiky. Zajímám se o moderní technologie, sociální sítě a mám rád focení. Vždy si najdu chvilku na čtení a baví mě učit se novým věcem. Zajímají mě moderní dějiny, politika, geografie, Formule 1 a vlastně ode všeho něco.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat