Apple opět před soudem, nyní kvůli nabíjecím protokolům

Apple opět před soudem, nyní kvůli nabíjecím protokolům
2019-02-10T11:55:52+02:00
• 10. 2. 2019
1

Společnost s logem nakousnutého jablka to v poslední době nemá vůbec jednoduché, neboť musí neustále řešit různé soudní procesy. Nedávno ji největší starosti dělal výrobce procesorů Qualcomm, který Apple žaloval kvůli licenčním poplatkům a hlavně také kvůli porušení smlouvy NDA – Apple předal klíčové informace Intelu. Nyní ale musí řešit další nepříjemnost.

Apple míří znovu před soud

Americká společnost Apple míří opět před soud. Tentokrát ale v roli žalobce. V úterý tohoto týdne se rozhodla podat žalobu na společnost FISI a předem požádala soud, aby prohlásil, že Apple neporušil žádný registrovaný patent této společnosti. 

Dle žalobce byla původní patentová žaloba ze strany společnosti FISI vytvořena za účelem získání příjmů prostřednictvím patentového sporu. Apple se tedy domnívá, že byl žalován zcela bezdůvodně. V tomto případě jde o patenty týkající se systémů a metod nabíjení na bázi USB. Tento patent společnost FISI drží již od 90. let. Společnost Apple se domnívá, že u žádného ze svých produktů tento patent nijak neporušuje. 

Velkou výhodou Applu v tomto soudním procesu je, že používá vlastní systém nabíjení, čímž neporušuje protokoly USB 2.0. Kromě zrušení žaloby se americká společnost s logem nakousnutého jablka dožaduje získat právní poplatky a jakékoli další úlevy. 

Zdroj: macrumors.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Martin Jeřábek

VIP 12. 2. 2019, 16:46

To jsou chudáci v tom Applu tvl 😂 a furt budou lhát a podvádět a myslet si že jim to bude procházet donekonečna ale už ne, Německo jim zatlo tipec. 😂😂😂😂

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat