Apple A13 brzy zamíří do výroby

Apple A13 brzy zamíří do výroby
2019-02-13T09:29:42+02:00
• 13. 2. 2019

Nová generace jablečných telefonů od Applu je stále ještě vzdálenou budoucností, ale na povrch začínají vyplouvat alespoň přesnější informace kolem procesoru, který by měl být jejich součástí. Americký gigant s největší pravděpodobností již dotáhl jednání do konce, protože generální ředitel z dodavatelského řetězce potvrdil pokračování spolupráce. Zdá se tak, že jihokorejský Samsung i tentokrát bude zcela vynechán.

Tradice nepřerušena

Tchajwanská společnost TSMC vyrábí pro Apple od generace čipsetu A10, do té doby držel jednoznačnou převahu Samsung. Nicméně čipová sada A13 nesoucí označení T8030 (kódový název Lightning) projde jen mírným vylepšením, které bude nadále v režii 7nm výrobního procesu. Ředitel TSMC Wei Zhejiaha prozradil, že se stanou výhradním partnerem a hromadnou produkci zahájí ve druhém čtvrtletí tohoto roku.

Firma Apple věří, že výkonnostně překoná konkurenční Snapdragon 855 od Qualcommu jako v případě staršího Snapdragonu 845, za nímž mimochodem stojí výrobní linky od Samsungu. Závěrem šéf TSMC předvídá zpomalení pro celou společnost v roce 2019, ale velký potencionál vnímá v superpočítačích (HPC) nebo automobilovém průmyslu, kde výrobci do vozidel pomalu nasazují chytré technologie.

Zdroj: gizmochina.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Antonín Horňáček

Členem Dotekománie od samotného založení a tato věrná podpora trvá více než 10 let. Oblíbeným výrobcem je jednoznačně kalifornský Apple, ale velmi rád vzpomíná na BlackBerry a nezanevřel ani na zařízení s Androidem.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat