PowerWatch 2 jsou nové chytré hodinky pro sledování aktivit CES

PowerWatch 2 jsou nové chytré hodinky pro sledování aktivit [CES]
2019-01-08T08:44:26+02:00
• 8. 1. 2019
1

Společnost Matrix Industries na právě konající se konferenci CES 2019 (znovu)představila zbrusu nové chytré hodinky pod názvem PowerWatch 2, tedy nástupce dosavadní generace PowerWatch. Novinka přináší opravdu zajímavé změny. 

Nový model přináší hned několik vylepšení oproti jeho předchůdci. V základu hodinky nabízejí GPS, monitor srdečního tepu a barevný LCD displej. Jeho černý, poněkud robustní design, na první pohled připomíná model PowerWatch X.

PowerWatch 2 aneb projekt mohou zabít jen vývojáři

Hlavní rozdílem však je lepší displej s úhlopříčkou 1,2 palce – tentokrát se však jedná o barevný displej. Kolem vnitřního okraje je k dispozici také panel, který má v sobě ukrytý takzvaný termoelektrický generátor. 

Právě díky němu dokáží hodinky využít tělesné teplo a přetvořit jej do podoby elektrické energie. Díky tomu byste neměli potřebovat nabíječku. Co se týče energie, zakomponovali taktéž solární panel, který by měl podpořit dodávky energie.

Hodinky pod názvem PowerWatch 2 pohání vlastní operační systém od společnosti Matrix. Jen pro informaci, termoelektrický generátor a procesor si Matrix taktéž sám vyrobil. Zde je ale menší problém – aplikace.

Aby společnost motivovala třetí strany dodávat své aplikace, speciálně navržené pro PowerWatch X, musela sama některé aplikace navrhnout. Samotné hodinky pak podporují Google Fitness, Apple HealthKit a Strava.

Aplikace navržené společností Matrix se zaměřují výhradně na sledování vašeho zdraví – ušlé kroky, spánek a podobně. Ve finále tak jde o velmi slušný nástroj pro sledování vaší kondice. PowerWatch 2 bude prodáván za 499 dolarů, což je v přepočtu asi 10 978 Kč bez DPH. 

Kampaň na indiegogo.com

Zdroj: techradar.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Tomáš Prášek

10. 5. 2019, 11:58

Ahoj všem, hodinky je již možné objednat s garancí vrácení peněz zde: https://www.milica.cz/p/matrix-powerwatch-2

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat