HTC představuje novinky v oblasti virtuální reality CES

HTC představuje novinky v oblasti virtuální reality [CES]
2019-01-08T07:38:11+02:00
• 8. 1. 2019

HTC se ne moc dobře daří na trhu s mobilními telefony, ale něco jiného je virtuální realita. Zde patří společnost mezi lídry a v rámci veletrhu CES došlo na představení několika zajímavých novinek, které budou dostupné na trhu v první polovině tohoto roku.

HTC Vive Pro Eye

První novinkou na poli virtuální reality je HTC Vive Pro Eye, což je technologie na sledování očí. Sama společnost uvádí, že hlavní využití se dá najít například v možnosti sledování, co uživatele zajímá a co nikoliv. Samozřejmě se zde nabízejí další možnosti, jako je třeba ovládání pouhým pohledem a podobně.

 „Do VR technologií jsme investovali, abychom fanouškům dokázali poskytnout ty nejlepší zážitky v hernách i domácnosti,“ řekl tiskový mluvčí Major League Baseball. „Díky sledování pohledu očí můžeme nabídnout MBL Home Run Derby VR bez potřeby ovladačů. Nyní mohou veškerá menu ovládat pomocí očí.“

Sama technologie ale asi nebude sloužit jen pro lepší herní zážitky. Vývojáři mohou začít s tvorbou softwaru na pomoc hendikepovaným uživatelům, kteří dostávají nástroj pro ovládání, kde nepotřebují ovladače do rukou. Výhodou této novinky, že není závislá na zvýšení výkonu počítače a lze ji využít s poměrně standardním vybavením.

HTC Vive Cosmos

Co se týče přímo virtuálních brýlí, nabízí se zde nový model v podobě Vive Cosmos. Nevyžaduje externí základnové stanice díky čemuž umožní snadné použití nejen doma ale i na cestách.

„Zjistili jsme, že více než 85 % zájemců o virtuální realitu vnímá snadnou instalaci a použití jako nejdůležitější faktor při nákupu VR headsetu,“ řekl generální ředitel americké pobočky HTC Vive Daniel O`Brien. „Věříme, že Cosmos bude skvělou volbou pro ty, kteří do VR zatím neinvestovali a zároveň nabídne skvělé zážitky i zkušeným fanouškům virtuální reality.“

HTC si od této novinky slibuje větší rozšíření, zejména u nováčků, kteří teprve přemýšlí nad pořízením takového příslušenství. Díky tomu, že není nutné mít dodatečné vybavení a v podstatě si vystačíte jen s VR brýlemi, ovladači a počítačem, se může stát toto řešení optimální i pro podnikatele. Ti jej mohou použit pro prezentování svých produktů a podobně.

Firefox Reality

V rámci spolupráce firem Mozilla, Amazon, Fidelity Investmens a HTC vznikl nový internetový prohlížeč pro virtuální realitu, který nese označení Firefox Reality. Jedná se zároveň o nativní a základní webový prohlížeč pro produkty Vive.

Ve své podstatě přináší možnost procházení webových stránek bez nutnosti sundávání virtuálních brýlí. Pakliže dojde k dobrému propojení s výše uvedenou technologií HTC Vive Pro Eye, může se jednat o skvělý nástroj pro hendikepované uživatele.

“Pro tento rok jsme si vytyčili cíl přivést poprvé každodenní úkony do VR” sdělil Michael Almeraris, Viceprezident pro Partnerství a Obsah ve společnosti HTC VIVE. “Díky spolupráci se společnostmi Mozilla a Amazon Web Services se nám daří přinést uživatelům více obsahu pro jejich headset a usnadnit vývojářům i společnostem tvorbu dalších webových aplikací.”

Novinka není jen pro uživatele, ale došlo na vytvoření nástrojů pro vývojáře, kteří takto mohou připravit speciální webové stránky pro prohlížení ve virtuální realitě.

“Ze spolupráce se společností HTC jsme nadšení. Díky ní můžeme uživatelům ukázat, že internet je skvělou cestou k prvotřídnímu 3D obsahu pro nejlepší VR zařízení na trhu,“ sdělil ředitel výzkumu a vývoje společnosti Mozilla Sean White. „Přinášíme proto prohlížeč Firefox Reality, který nabídne bezpečí, rychlost a soukromí při prohlížení webu ve virtuální realitě.”

Zdroj: Tisková zpráva

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat