OnePlus v úterý oznámí, kdy bude oficiální představení novinek aktualizováno

OnePlus v úterý oznámí, kdy bude oficiální představení novinek [aktualizováno]
2019-04-19T17:15:39+02:00
• 19. 4. 2019
4

Aktualizováno 19. 4.

Společnosti se snaží nejrůznějšími způsoby zaujmout potenciální zákazníky. K tomu používají různé praktiky a hlavně zkouší nový marketingový přístup. V zásadě jde hlavně o vytvoření nadšení, tedy „hype“. Pete Lau, CEO společnosti OnePlus, se nyní pokouší co nejvíce vzbudit zájem na představení nových top modelů.

Očekávali jsme, že se dočkáme zveřejnění termínu, ale jak to vypadá, tak samotné zveřejnění termínu bude prezentováno na samotné akci, nebo tiskové konferenci. Pravděpodobně se dočkáme několika lákadel, přičemž se dozvíme asi i nějaké přednosti, na které se můžeme těšit. Dle jeho slov dojde ke zveřejnění termínu představení OnePlus 7 (Pro) již toto úterý, tedy 23. dubna. Jak je vidět, jednoduché zveřejnění pozvánky na hlavní událost dnes již nestačí.

Aktualizováno 17. 4.

Pete Lau‏, zakladatel a CEO společnosti OnePlus, na svém Twitter účtu zveřejnil upoutávku na chystaný smartphone OnePlus 7. V příspěvku hlavně zmiňuje plynulost a rychlost. Zatím nevíme, kdy konkrétně dojde k uvedení, ale zřejmě se tak stane co nevidět.

V tuto chvíli se spekuluje, že bude k dispozici hned několik modelů. Základní bude mít výřez v displeji a verze OnePlus 7 Pro nabídne vysouvací přední kameru. Je docela možné, že se nakonec dočkáme pouze mobilů s vysouvacím mechanismem. Ještě zde bude třetí smartphone, který nabídne 5G konektivitu. Vzhledem k této vlastnosti bude nejvybavenější top model k dispozici jen na omezeném počtu trhů.

Co se týče OnePlus 7 Pro, tak se spekuluje, že ve specifikacích najdeme Quad HD+ Super AMOLED displej s frekvencí 90 Hz a také duální reproduktory. Snad se tedy dočkáme stereo zvuku. USB bude typu 3.1, přičemž bude podporováno 30W rychlé nabíjení, přičemž baterie by měla mít kapacitu 4000 mAH. Na zadní straně se má nacházet trojice foťáků, přičemž doplňkové nabídnou zoom a širokoúhlý záběr.

Aktualizováno 3. 3.

Zatím se spekuluje o nadcházejícím top modelu od společnosti OnePlus. Respektive se dočkáme dvou smartphonů, přičemž budou více méně stejné, jen jeden bude disponovat 5G konektivitou. V lednu se objevily údajné snímky chystané novinky a nyní se nám nabízí rendery založené na uniklých informacích.

Za únikem stojí , který má na svém kontě podobných zveřejnění hodně a většinou není daleko od pravdy. Díky renderům se dozvídáme, že OnePlus 7 bude disponovat výsuvnou přední kamerou. V tomto případě se bude zřejmě jednat o elektronický výsuvný mechanismus. OnePlus díky tomu bude moci využít maximálně přední stranu pro displej. Otázkou je, jak na tom bude spodní brada pod displejem. Rendery sice ukazují, že bude minimální, ale realita může být jiná.

Co se týče specifikací, tak by se nemělo odehrát nic dramatického. Opět bude použit nejvýkonnější procesor od Qualcommu, k dispozici bude minimálně 6 GB operační paměti a kapacita baterie by mohla být 4150 mAh.

Aktualizováno 13. 1.

Již jsme zde měli jeden únik naznačující nový design pro nadcházející top model od společnosti OnePlus. V tuto chvílí jsou ve vývoji v podstatě dva top modely. Jeden nabídne vyšší specifikace a adekvátní cenu. Druhý bude disponovat 5G konektivitou, což si vyžádá vyšší cenu. Zatím nevíme, jestli budou oba mobily designově identické, ale je možné, že každý přijde s s odlišnou konstrukcí. Nyní zde máme další únik naznačující výraznou změnu.

Na fotografii výše je vpravo OnePlus 6T a vlevo se má nacházet prototyp neznámého zařízení od OnePlus. Dle dostupných informací má nabízet výsuvný mechanismus ve stylu Xiaomi Mi Mix 3 na základě této fotografie vytvořil rendery, jak by novinka mohla vypadat.

Nyní si musíme počkat, který design bude použit a případně jestli se některé informace potvrdí. V tuto chvíli můžeme říci, že OnePlus experimentuje, což je rozhodně dobře.

Aktualizováno 8. 1.

Zanedlouho společnost OnePlus představí další generaci svých top modelů. Tentokrát se dočkáme dvou verzí, kde ta vybavenější nabídne podporu 5G sítí. Na druhou stranu se zřejmě bude jednat o nejdražší telefon tohoto výrobce. Obě verze by měly i tak přijít s podobnou konfigurací. Zatím tedy předpokládáme Snapdragon 855 a operační paměti ve velikostech 6, 8 a 10 GB. Nyní se ale objevuje spekulace, že by novinky mohly přijít rovnou s úložištěm UFS 3.0.

V podstatě se můžeme těšit ještě na rychlejší práci s daty, zejména pak při stahování a instalování. Už i u předchozích modelů OnePlus dokázalo, že umí vyladit zařízení k maximálnímu využití potenciálu hardwaru. Zřejmě se i letos dočkáme dalšího skoku a OnePlus modely budou patřit mezi nejrychlejší na trhu.

Aktualizováno 19. 12.

Dnes je těžké odhadnout, co je skutečný únik a co je povolené zveřejnění samotnou společností. Dnes se na internet dostala fotografie z jednání vedení společnosti OnePlus, na které má být zachycen chystaný model OnePlus s podporou 5G technologie. Jak se ukazuje, možná se můžeme připravit i na nový design zadní strany. Skoro by se dalo říci, že se OnePlus inspirovalo u dřívější Lumie od Nokie nebo od současných modelů Moto od Motoroly.

Nejde ze pouze o render na televizi, ale i o prototypy. Jeden leží na stole a jeden drží sám zakladatel a ředitel společnosti OnePlus. Nelze odhadnout, jestli se jedná o finální podobu nebo jen jeden z mnoha návrhů. Možná si OnePlus testuje, co by fanoušci řekli na takovou změnu zadní strany, kde je sestava foťáků v kruhovém výstupu.

Aktualizováno 6. 12.

V rámci konference společnosti Qualcomm věnované 5G sítím a novému procesoru Snapdragon 855 jsme se dočkali zajímavých informací od OnePlus. Přímo CEO společnosti Pete Lau potvrdil, že se chystá top model s podporou 5G technologie, což znamená, že novinka bude mít v sobě nový procesor.

Zároveň v rozhovoru pro The Verge uvedl, že v tuto chvíli nehledí na cenu a je docela možné, že OnePlus 5G bude stát o 200 až 300 dolarů více než běžný model s podporou 4G (LTE). Cena by se tak mohla pohybovat kolem 21 000 Kč. Nový top model by měl být zároveň prvním zařízením v Evropě, který bude podporovat novou generaci mobilních sítí.

Vyšší cena zde nebude jen kvůli novému procesoru, ale také kvůli konstrukci a dalším součástkám. Už jen samotné integrování nových antén a modemů je poměrně náročný úkol. Nejen OnePlus bude muset změnit konstrukci zařízení a najít způsob integrace.

Fanoušci této značky se ale nemusí obávat, že by se na trh nedostal cenově dostupnější model. Kromě 5G mobilu bude k dispozici i OnePlus 7, zřejmě taktéž se Snapdragonem 855, ale nebude obsahovat podporu 5G. Cena by v tomto případě měla být zachována v porovnání s OnePlus 6T.

Původní článek 14. 11.

Společnost OnePlus vám nemusíme nijak představovat. Své dobré jméno si na trhu vytvořila hlavně svými skvělými telefony, které nabízela a stále nabízí za velmi nízký peníz (v poměru cena a výkon). 

Ovšem ale i OnePlus musí mít jasný cíl, kterého chce dosáhnout. Nyní by měla firma dosáhnout na jeden ze svých hlavních cílů pro příští rok. Na své tiskové konferenci totiž OnePlus uvedlo, že v roce 2019 představí první zařízení kompatibilní s 5G sítěmi. Ve svém prohlášení však výrobce tvrdí, že telefon nebude nástupcem modelu OnePlus 6T. 

OnePlus chystá 5G telefon

Hlavním důvodem by údajně měla být vyšší cena. Implementace 5G podpory není v současné době levnou záležitostí, což se samozřejmě někde projevit musí. Společnost tedy své první zařízení s podporou 5G sítí uvolní vedle současných modelů, přičemž nabídne vyšší cenu a další funkce navíc. 

S největší pravděpodobností dojde k použití nového názvu, což není neobvyklé. Již v minulosti jsme se například dočkali OnePlus X. Nyní je ale otázka, jak se bude novinka jmenovat. Název OnePlus 5G asi nebude použit, jelikož by to bylo matoucí. Je tak možné, že se dočkáme zcela nového označení.

Příští rok tedy můžeme očekávat OnePlus 7 a OnePlus 7T, přičemž bude uvolněna speciální edice s vyšší cenou a novým názvem. Zajisté se nějaké informace dozvíme v předstihu od OnePlus.

Zdroje: androidandme.com, androidcentral.com, androidpolice.com, phonearena.com, androidpolice.com, pricebaba.com, gizmochina.com, droid-life.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

David D'Branx

20. 4. 2019, 7:52

Datum představení uniklo před pár dny a proběhne 14.5. to už víme, co tam máte dál ;) Jinak na telefon se těším a dost možná bude OP7 Pro nástupce za mého Huawei P20 Pro

Lukáš Biel

17. 4. 2019, 22:33

Achjo, že ten telefon pro mě pohřbí tím, že normální (už tak dost obrovskou) verzi osekají plochým displejem, výřezem v displeji a kdo ví čím ještě a našlapanou verzi budou vyrábět ve velikosti tabletu, to jsem od OnePlus nečekal :-(

Když není kamera, jak to bude s Face Id?

Přemysl Vaculík

VIP 15. 1. 2019, 7:19

Jak se píše v článku, k dispozici u tohoto prototypu je výsuvný mechanismus.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat